Dušica Trajković
Facebook
Dušica Trajković

Facebook

Dušica Trajković, Foto: Facebook

Dušica Trajković (32) iz Leskovca preminula je samo nekoliko sati nakon što joj je urađena kiretaža u leskovačkoj privatnoj ginekološkoj ordinaciji „Vukadinović”. Smrt je nastupila samo nekoliko sati nakon intervencije koju je Dušica, inače majka trogodišnjeg sina, morala da obavi po savetu ginekologa zbog problema koje je imala sa diskus-hernijom. Intervencija je obavljena po, kako tvrdi njen suprug Vladimir, preporuci ginekologa M. V., nakon čega je Dušica puštena kući. – Nismo pitali zašto u privatnoj ordinaciji, platili smo pregled i izašli, iako je Dušica još bila ošamućena od anestezije – kaže suprug.

Posle intervencije otišla kući 

Za ceo događaj njen suprug Vladimir Trajković, brat Milan Kostić i njena rođena sestra smatraju da je u pitanju nemar lekara koji su vršili intervenciju.

– Oko 19 sati smo stigli u ordinaciju, pošto smo čekali anesteziologa sa intervencijom, koja je trajala između pola sata i 40 minuta, krenulo se oko 19 sati i 20 minuta. Iz ordinacije smo izašli odmah nakon intervencije i rečeno nam je da leži i da tek nakon dva sata ustane – tvrdi suprug Vladimir, iako u izveštaju o izvršenoj intervenciji, koji je redakciji portala Stava bio dostupan, piše da je Dušica dva sata nakon intervencije provela ležeći u ordinaciji.

Krenula do toaleta, pa se srušila

On tvrdi da dokaz o vremenu kad su izašli iz ordinacije svakako može da se nađe na sigurnosnoj kameri obližnje apoteke, u koju su svratili po preporučene lekove.

– Kod kuće je ležala po preporuci lekara i nakon dva sata krenula do toaleta i srušila se. Odmah sam zvao Hitnu pomoć i njenog brata. Samo sam čuo da su joj dali neku injekciju protiv gušenja. U Urgentnom centru su nam rekli da je preminula još na putu do bolnice i da su pokušali reanimaciju – rekao je vidno uznemireni Vladimir. On tvrdi da pre same intervencije Dušici nije urađen nijedan pregled.

– Da je bilo šta od analiza urađeno, ja bih morao da imam taj papir, jer bih to morao da platim, to je privatna ordinacija. Takav papir ne postoji – kaže on.

Promenila boju lica

Obdukcija je izvršena narednog dana, 24. februara, po službenoj dužnosti, kaže sestra preminule Dušice i dodaje da, iako imaju nezvanične infomacije, ipak žele da sačekaju zvaničan nalaz i onda govore o tome.

– Boja lica joj je bila takva da smo mislili da je već na kućnom pragu bila mrtva, pre toga mi je samo rekla: „Bato, ja sam ovo predosećala, čuvaj mi sina”, i sklopila oči – rekao je za portal Stav brat Milan.

Pročitajte: