Italija
screenshoot
Italija

screenshoot

Italija, Foto: screenshoot

Petoro državljana Srbije, od kojih je četvoro poginulo, a jedan povređen kada su u petak uveče bežali od policije nakon počinjene pljačke u Italiji, identifikovano je, a po svemu sudeći reč je o bandi koja je mesecima krala dragocenosti po kućama u Italiji.

PROČITAJ JOŠ:

Italijanski mediji preneli su da su poginuli Suzana Milenković (38), Đani Milenković (19), Riki Aleksić (29) i Dejan Jovanović (19), dok je povređen Vito Milenković (39).

Po svemu sudeći, Milenkovići su porodica, ali italijanski mediji nisu dali preciznije informacije o njihovom srodstvu. Za Dejana Jovanovića mediji navode da je rođen u Aversi, dok su ostali rodom iz Srbije. Oni su identifikovani pomoću otisaka prstiju. Jedini preživeli, Vito Milenković nakon nesreće prevezen je u bolnicu u Beneventu u kritičnom stanju. On je operisan i nije životno ugrožen. Kako prenose mediji, Milenković je pod sedativima, a istražitelji nameravaju da ga saslušaju što je pre moguće. Ostalo četvoro živote su izgubili na licu mesta od siline udarca njihovog automobila o ogradu na autoputu. Mediji navode da su svi imali prebivalište u kampu u predgrađu Sekondiljano.

Karabinjeri

Profimedia

Karabinjeri, Foto: Profimedia

Naime, strahovita saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak na autoputu u naselju Telezino, kod isključenja za naselje Alvinjano. Tog dana je ova petorka, za koju italijanska policija veruje da je banda pljačkaša koja mesecima obija kuće u ovom kraju i krade iz njih dragocenosti, bežala u "škodi fabiji" autoputem sumanutom brzinom.

PREPORUČUJEMO:

Razlog je bila činjenica da im je za petama policijska patrola, jer je za njima nakon počinjene pljačke izdata poternica. Njihova luda trka, kako je nazivaju italijanski mediji, postala je kobna kada je vozač pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad "škodom" nakon 20 kilometara vožnje. Automobil se nekoliko puta prevrnuo na krov i tako ušao u drugu traku gde je udario u automobil "fijat panda" koji je vozila jedna žena, a koji se kretao u suprotnom smeru, da bi se na kraju zakucao u bankinu. Mediji prenose da je vozio brzinom od preko 160 kilometara na sat.

Italijanski mediji prenose da su u smrskanom automobilu, ali i po asfaltu pronađene mnoge dragocenosti, poput predmeta od zlata, ogrlica i prstenja. Istražitelji sumnjaju da je sav nakit ukraden istog dana u ovom kraju. Osim toga, u automobilu je pronađen i alat za provalu. Mediji navode da se ova banda dovodi u vezu sa svim pljačkama u naselju Telezino koje su počinjene prethodnih dana, a takođe i sa pljačkom kuće jednog starijeg para, koja je počinjena pre nekoliko meseci. Sumnja se da su već neko vreme krali po kućama. Zbog toga karabinjeri trenutno sastavljaju detaljnu listu svih dragocenosti pronađenih u njihovom automobilu, a i ponovo se gledaju snimci sa sigurnosnih kamera ranije prijavljenih krađa kako bi se utvrdilo da li postoji sličnost između stradalih Srba i počinilaca.

U toku je zajednički rad policije i tužilaštva - policija detaljno pregledava izveštaje o svim pljačkama prijavljenim u različitim policijskim stanicama, a javno tužilaštvo čeka listu svih pronađenih predmeta.