Slobodanka Boba Ugrinić
Printscreen/Instagram
Slobodanka Boba Ugrinić

Printscreen/Instagram

Slobodanka Boba Ugrinić, Foto: Printscreen/Instagram

Slobodanka je nastradala u sredu, 2. decembra, na pružnom prelazu na izlasku iz Bajmoka, u trenutku kada je oko osam časova ujutru na "golf" kojim je upravljala naleteo putnički voz koji saobraća na relaciji Subotica-Sombor.

Mladu ženu, u kolima kikindskih registarskih oznaka, voz je udario, a zatim nosio oko 50 do 70 metara dok se nije zaustavio. Prizori sa lica mesta bili su stravični. Prve informacije su bile da je žena vozač teško povređena, međutim ubrzo su stigle vesti o njenoj smrti, a prema podacima iz istrage, tačnije sa uviđaja, rampe su bile podignute.

Za njene roditelje, oca Miodraga i majku Radu, i brata Branka, nema utehe. Nijedna okolnost nije im olakšavajuća. Njihove Bobe više nema.

Preporučujemo:

Slobodankin otac kaže da im je rečeno da je i ranije bilo saobraćajnih nesreća sa tragičnim ishodom na tom mestu. Neutešan je i pita se dokle tako.

- Dokle će ljudi ginuti na pružnim prelazima? Ne samo na tom, već i na drugim - kaže otac.

"Mašinovođi je javljeno da ima zeleno svetlo"

Prema rečima članova porodice, imaju obaveštenje da je mašinovođa, pre tragedije, kada je išao u drugom smeru, zvao pretpostavljene i da ih je upozorio da je prešao tri rampe i da su sve bile podignute. Navodno su mu javili da ima zeleno svetlo.

- Eto im zeleno svetlo. Rampa je bila podignuta. Kako ću ja bez Bobe? Tek je počela da živi... - jedva je, gušeći se u suzama, rekao medijima neutešni Slobodankin brat.

Otac Miodrag je još rekao da je automobil koji je Slobodanka vozila zaustavljen na 30 kilometara na sat.

- Boba je bila oprezna u vožnji. Koliko se brzo kretao voz? Koliko je brzo vozio mašinovođa kada je automobile gurao po šinama 70 metara - pitao je njen otac.

"Umesto za udaju spremaju je na večni počinak"

Prema rečima kolega nastradale Slobodanke Ugrinić iz PIK "Stara Moravica", Boba je kobnog maglovitog jutra išla na posao.

- I mi smo u šoku. Slobodanka je bila divna osoba i kolega. Mnogo nam je žao. Radila je kod nas godinu dana, a živela je u Novom Sadu - rekao je jedan od kolega koji su došli u njenu porodičnu kuću da izjave saučešće porodici.

Meštani Banatskog Velikog Sela pamtiće Slobodanku kao vedru i uvek nasmejanu. Teško im je da poveruju da nema više Bobe.

- Ugrinići su čestita porodica. Umesto za udaju spremaju dete na večni počinak. Velika tuga i bol - rekle su komšije.

Pročitajte i: