Hitna pomoć
Alo!/ Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

 

* Trudna Kragujevčanka pokušala da se ubije zbog zelenaškog duga

* Popila dve kutije bromazepama

* Jedva joj spasili život

 

Kragujevčanka, koja je u drugom mesecu trudnoće, 7. jula je popila preveliku dozu "bromazepama". Pošto su joj lekari isprali želudac i povratili je, žena je policajcima rekla da je njen suprug od aprila imao probleme sa M.A. zbog novca za automobil.

- Ne osećam se bezbedno. I dalje mi je teško, oporavljam se od nedelje - rekla je M.V.

Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Dolazio im kući

Ona je ispričala da sa suprugom živi oko godinu dana u kući njegove majke u naselju Ilina voda. Kako je rekla, u aprilu je saznala da on zbog automobila ima problema sa M.A., koji je 8. jula uhapšen zbog prinude, i to nakon što je trudnica pokušala da sebi oduzme život.

- Muž me je 6. jula pozvao telefonom i rekao mi da je M.A. naleteo na njega nožem dok je bio kod druga u naselju Ilićevo. Rekao mi je da je M.A. pretio "da će me kidnapovati, odvesti na auto-put i silovati me". Te večeri smo prespavali van kuće jer smo se plašilii za svoju bezbednost ispričala je trudnica i nastavila:

- Sutradan sam se taksijem vratila kući. Tu je bio M.A. sa svojim kolima. Videla sam da na suvozačevom sedištu ima nož na rasklapanje. Pitao me je: "Gde ti je onaj ništak?", misleći na mog muža. Rekla sam da ne znam jer nije spavao kod kuće. Pitala sam ga zašto mi preti kidanpovanjem, silovanjem i auto-putem. Odgovorio je da je samo hteo da zaplaši mog muža da bi mu vratio pare - kaže M.V.

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

KBC "Dragiša Mišović", bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Psihički loše

Trudnica je posle tog razgovora sa M.A. pozvala muža da dođe kući, što je on i učinio, ali je ubrzo otišao negde.

- Nisam znala gde je otišao. Meni je to psihički mnogo teško palo. Skupila sam sve tablete po kući što sam imala i popila ih. Sećam se da sam popila dve kutije "bromazepama". Nakon toga se više ničega ne sećam - izjavila je M.V. 

Ona je objasnila da je uhapšeni M.A. i pre ovog nemilog događaja dolazio u njihovo dvorište, da je vikao na njenog supruga i da im je uzeo porodični automobil "krajsler".

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Muž je njemu dugovao 700 evra i uzeo od njega neki "audi". Zbog duga je trebalo da mu vrati "audi" i da mu isplati 1.200 evra. U međuvremenu je M.A. uzeo naš automobil, a kada mu je muž vratio dug, vratio je auto. Međutim posle je tražio još 800-900 evra, ali muž više nije imao para - pojasnila je trudnica zbog čega je njen suprug upao u problem sa zelenašem.

Pare, novac, zarada, dinari, dinar

Shutterstock, ilustracija

Pare, novac, zarada, dinari, dinar, Foto: Shutterstock, ilustracija

Zelenašenje nelegalan unosan posao

U Srbiji ima mnogo onih koji su naivno poverovali u isplativost nekog posla ili, prosto životnom mukom naterani, pozajmili novac kod "zelenaša". Po principu "kamata na kamatu" i najmanja suma uzeta od ovih kriminalaca za relativno kratko vreme naraste do vrednosti stana ili kuće.

Prema nezvaničnim podacima, svakog dana oko 50 ljudi u Srbiji pozajmi novac od nekog "zelenaša". Prosečno njih deset ne uspe da vrati dugove i ostaje bez igde ičega.