Audi, hapšenje
Alo/ Vladimir Marković
Audi, hapšenje

Alo/ Vladimir Marković

* Njih petorica su zloupotrebili položaj

* Prilagođavali dokumentaciju za javnu nabavku

* Ojadili državu za 1,5 dinara

Uhapšeni su: Z.L.(62) i D.B.P.(55) službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i M.M. (58) radnica JKP "Put" Novi Sad zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Podmuklu sačekušu dogovorili na "Vajberu", pa krenuli u krvnički napad! Policija pronašla oružje!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 02.09.2019. 14:46 - 02.09.2019. 14:51 Osnovni sud u Obrenovcu odredio je pritvor osmorici huligana okrivljenih za nasilničko ponašanje koje se odigralo prošle nedelje na autoputu "Miloš Veliki". Pravili haos na autoputu Miloš Veliki, Foto: Printskrin Maskirani napadači su u noći između 27. i 28.

Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšen je S.T. (1971) odgovorno lice u privrednom društvu "MN" d.o.o Loznica i M.N. (62) zakonski zastupnik ovog privrednog društva osumnjičen za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Osumnjičeni Z.L., D.B.P. i M.N. se terete da su u toku 2018. godine, privrednom društvu "MN" d.o.o Loznica prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnim osvetljenjem, kao i da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124.278.840 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Sumnja se i da su Z.L., M.M., M.N. i S.T. sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu pozorištu u Novom Sadu na osnovu kojih su izvršena plaćanja prema "MN" d.o.o Loznica.

Na taj način su, kako se sumnja, za ovo privredno društvo pribavili korist u iznosu od 1.637.968 dinara, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet AP Vojvodina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!