Miša Ognjanović
Ilustracija
Miša Ognjanović

Ilustracija

Miša Ognjanović, Foto: Ilustracija

Na ovo ukazuju navodno operativna saznanja iz policijske istrage koja se mesecima unazad vodi protiv Belivukove kriminalne grupe.

Prema informacijama do kojih su došli operativci, Ognjanović je "osuđen na smrt" po nalogu crnogorskog "kavačkog klana" i to samo zato što je zastupao pripadnike suparničkog "škaljarskog klana".

- Advokat Dragoslav Miša Ognjanović zastupao je Luku Bojovića, koji je bio blizak "škaljarcima", ali je zastupao i neke druge članove ovog klana. To ga je, po svemu sudeći, koštalo glave. Istraga je, takođe, pokazala i da su nekoliko meseci pre ubistva advokata, službenici policije pratili svaki njegov korak. Još nemamo čvrste dokaze da je to praćenje imalo veze sa ubistvom, ali veoma osnovana sumnja postoji - objašnjava izvor.

Na dan kad je Miša Ognjanović ubijen, 28. jula 2018., policajci ga više nisu pratili. U ranim popodnevnim satima dvojica napadača sačekala su advokata ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu, a zatim mu je jedan prišao i ubio ga i to naočigled sina.

- Ovaj zločin je zvanično još nerasvetljen, ali postoje operativna saznanja o svakom ko je učestvovao u pripremi, praćenju i egzekuciji advokata - prenosi izvor.

Podsetimo, Velja Nevolja osumnjičen je za učestvovanje u dva ubistva - navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića i bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoja. I Radojević i Lepoja su bez traga nestali u Beogradu krajem prošle godine i policija sumnja da su brutalno ubijeni. S obrzirom da je Belivukova grupa brojala mnogo članova, policija je u četvrtak upala na više od 30 lokacija i izvršila pretres.

Pročitajte i: