hapšenje Ukrajina
Policija Ukrajine
hapšenje Ukrajina

Policija Ukrajine

hapšenje Ukrajina, Foto: Policija Ukrajine

Za likvidaciju Vukovića osumnjičen je Petar Jovanović (46), poznat i pod nadimkom "Peca pitbuk", iz Niša koji je prošle nedelje uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera (37), navodnog vođe kavačkog klana.

Naručioci su angažovali pouzdane i proverene ljude, a razlog likvidacije su najverovatnije nerašćišćeni poslovni i imovinski odnosi, a koji se povezuju i sa prodajom i prenošenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Marko Vuković

Printskrin

Marko Vuković, Foto: Printskrin

Vuković, poreklom iz Kotora, ubijen je 17. januara u Ulici Danila Lekića Španca na Bežanijskoj kosi, ispred Osnovne škole "Borislav Pekić, dok je sedeo u svom automobilu “BMW X5”. Nepoznati napadač je prišao vozilu i ispalio više hitaca u Vukovića. Kotoranin je, od zadobijenih povreda, preminuo na licu mesta.

Neposredno pre ubistva prešao je da živi u Srbiju, nakon višegodišnjeg boravka u inostranstvu. Bio je pouzdani i školovani pomorac koji je godinama učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zbog čega je verovatno i ubijen, piše Objektiv.