Hapšenje, Čaba Der
MUP
Hapšenje, Čaba Der

MUP

Hapšenje, Čaba Der, Foto: MUP

Izvor čeških medija detaljno je opisao kako je izgledalo hapšenje najtraženijeg profesionalnog ubice, koga su mediji prozvali "nasmejani ubica" zbog toga što se osmehivao prilikom likvidacija, prenose beogradski mediji.

- Plan je bio da policija uđe u njegovu sobu i uhapsi ga, ali je on neopaženo izašao iz sobe i otišao da se prošeta. Međutim, na recepciji je bilo nekoliko inspektora u civilu koji su glumili turiste. Kada su primetili osumnjičenog, čim je ušao u hotel, za nekoliko sekundi su, na vođin znak, krenuli u akciju - rekao je izvor čeških medija i dodao da su oni još u decembru 2018. od mađarskih kolega dobili informacije o ovom opasnom kriminalcu, te da su ga desetak dana pre hapšenja locirali.

Policajac koji je učestvovao u hapšenju Dera rekao je tamošnjim medijima da su on i njegove kolege bili iznenađeni njegovom smirenošću i saradnjom.

- Kada su mu kolege u civilu prišle, on je prebledeo, videlo se da mu nije svejedno. Ubrzo nam je objasnio da je u prvom trenutku mislio da smo članovi suprotstavljene kriminalne grupe i da smo došli da ga ubijemo. Kada je shvatio da je u toku policijska akcija i da je zapravo uhapšen, ponašao se korektno i nije se opirao. Videlo se da mu je laknulo, čak se i osmehivao. Rekao je da poštuje našu vlast i da zna zbog čega smo došli. Takođe, rekao je da je svestan činjenice da je gotov - istakao je policajac.

Sagovornik čeških medija navodi da je Der kod sebe imao lažna dokumenta vrhunskog kvaliteta.

- Njegov falsifikovani pasoš je toliko verna kopija da redovnom kontrolom policijskih službenika ne bi bilo moguće utvrditi da je u pitanju lažni dokument - rekao je izvor čeških medija.