Jasna Matić
Alo
Jasna Matić

Alo

Jasna Matić, Foto: Alo

- Ovako je moralo biti - navodno je napisao u oproštajnom pismu Josip Kujundžić (59), čije telo je pronađeno juče u naselju Verušić u Subotici. Policija je uverena da je on ubio Jasnu Matić (40), svoju bivšu emotivnu partnerku, pre nego što je hicima iz lovačke puške presudio sebi.

Pročitajte još:

Policija je juče, sve do popodnevnih sati, i dalje sklapala mozaik o smrti nesrećne žene, ubijene na kućnom pragu u petak rano ujutru, udarcima tupim predmetom u potiljak.

Kako se nezvanično saznaje, Jasnino beživotno telo pronašao je njen emotivni partner (59) sa kojim je živela u stanu u Dalmatinskoj ulici. On ju je čekao da se vrati iz noćne smene, ali je umesto toga mogao samo da obavesti policiju o smrti svoje devojke.

Policija je odmah po pronalasku tela krenula u potragu za Jasninim bivšim partnerom Josipom Kujundžićem (59). Prethodno je do inspektora stigla informacija da se Josip poslednji put čuo sa Jasnom upravo kobne večeri. Pretpostavlja se da je muškarac hteo sa njom dodatno da raspravi razloge zbog kojih su raskinuli vezu.

Tim tragom, istražitelji su se dali u potragu za muškarcem koji živi na salašu na periferiji Subotice. Na adresi ga, međutim, nisu pronašli, pa je policija raspisala potragu za njim. U međuvremenu, među Kujundžićevim ličnim stvarima policija je pronašla - oproštajno pismo.

- U njemu se, između ostalog, navode instrukcije ostalim članovima domaćinstva kako da nastave da vode računa o imanju. Takođe, navode se i reči: "Ovako je moralo biti" - kaže sagovornik, upoznat sa istragom ubistva.

Preporučujemo još:

Potraga za muškarcem kog policija smatra Jasninim ubicom trajala je do juče popodne. Konačno, telo je pronađeno u ataru naselja Verušić, a locirano je pomoću signala mobilnog telefona.

- Na licu mesta, policija je mogla samo da konstatuje smrt Kujundžića. Prema preliminarnim nalazima, osumnjičeni je izvršio samoubistvo hicem iz lovačke puške u glavu - dodaje naš sagovornik.

Policija je uverena da je Subotičanin vinovnik ubistva i trenutno traga za oružjem kojim je izvršen gnusan zločin. Sumnja se da je ubistvo počinjeno maljem ili drškom sekire.

Ostavila ćerku iza sebe

Jasna Matić ima punoletnu ćerku, a kako se nezvanično saznaje, devojka nije rođena iz veze sa Kujundžićem, već iz Jasninog prvog braka. Komšije nisu mogle da potvrde da je nastradala živela sa drugim muškarcem.