Leskovac
Google street view
Leskovac

Google street view

Leskovac, Foto: Google street view

Zahvaljujući poverenju koje je uspeo da zadobije kod Ivane S. (39), policajac Nenad Stanković uspeo je da je odgovori od toga da skoči sa zgrade sa detetom u naručju. U svemu tome podjednake zasluge ima i Stankovićev mlađi kolega Marko Stojičić, koji se trudio oko majke i deteta, koje je na kraju završilo u njegovom naručju.

Dvojici kolega, bez obzira na dugogodišnje iskustvo u policiji, spasavanje majke i dete od pokušaja samoubistva bilo je prvo u karijeri. Kako kažu, nisu se uplašili, bili su smireni, ali je čitava situacija u najmanju ruku bila nelagodna.

Pročitajte još:

 

- Za par minuta smo došli na lice mesta. Odmah smo počeli sa njom da razgovaramo, pitali smo je šta su razlozi za ovakvu nameru, smirivali je, trudili se da se ne uzbuđuje još više, pošto je bila vidno uznemirena - priča Marko Stojičić.

Njegov kolega Nenad Stanković kaže da je žena govorila da nema poverenja ni u koga, i da su se trudili da je smire.

Policija

Masanori Josida/Alo!

Policija, Foto: Masanori Josida/Alo!

- Rekli smo da smo mi sada tu, da nema razloga da brine, da ćemo joj pomoći, zaštititi je - priča Stanković.

Kako je Ivana. S. sa detetom u ruci stajala na simsu visine do sedam metara, oni su otišli u oližnju prodavnicu gde su uzeli merdevine, kako bi mogli da se popnu do nje.

Najpre je to učinio Nenad, popeo se uz merdevine, pokušavao da se što više približi.

Preporučujemo i ovo:

 

- Rekao sam joj da se smiri, da ne brine ništa... Pitao sam je da mi preda dete, ali je ona isprva rekla da ne može. Počeo sam da joj pričam o tome da kod kuće i ja imam ćerkicu godina kao što je njeno, da nema razloga da se plaši. Nakon toga, žena je pristala da mi preda dete u naručje - priča Nenad.

Sišao je niz merdevine, uznemireno dete predao svom kolegi Marku, pa se ponovo vratio na sims da ubedi i Ivanu. S. da siđe. Uspeo je i u tome.

U međuvremenu su, pričaju policajci, na lice mesta došli i vatrogasci i Hitna pomoć, koji su na kraju i ženu i dete prevezli u bolnicu.

- Nismo bili uplašeni, ali je situacija bila napeta i nelagodna. Kada je kolega spustio dete, ja sam ga prihvatio, a kasnije predao lekarima. Nije bilo svejedno, ali o tome nisam razmišljao, samo mi je bilo u glavi da spasimo život deteta. Tek kasnije su me sustigle emocije - ispričao je Marko, koji je inače peta generacija policajaca u svojoj podrodici.

 

Ivana S. (39) iz Radničke ulice u Leskovcu pokušala je jutros oko 10 sati da izvrši samoubistvo skokom sa terase u zgradi u kojoj je živela, i to sa petogodišnjim detetom!

Dramatičnu situaciju sa katastrofalnim posledicama sprečil su ova dvojica policajca, koja nisu krila zadovoljstvo što su uspela da pomognu i njoj i detetu.