Groblje
Alo!/ Masanori Jošida
Groblje

Alo!/ Masanori Jošida

Groblje, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Na poslednji ispraćaj otišao je bez pozdrava najbližih. Supruga Ranka, ćerka Nevena i sin Bratislav, ma koliko su želeli i tražili da se oproste od Radislava, morali su da ostanu u karantinu.

Sahrana bez sveštenika

Zbog mera donetih usled epidemije koronavirusa u kapeli je pored sanduka moglo da stoji samo pet osoba. Nije bilo ni sveštenika da održi opelo, niti bilo koga da izjavi saučešće. Posle nekoliko minuta došlo je šest pogrebnika u zaštitnim odelima, koji su sanduk izneli iz kapele.

Od Radislava se potresnim govorom oprostio njegov prijatelj i kolega iz policije.

- Bio je dobar i vredan čovek koji je svíma pomagao. I mene je najljubaznije moguće dočekao kada sam se zaposlio u policiji. Delili smo istu kancelariju čak 15 godina. I u dobru í u zlu, Stalno sam mu govorio: ,Bato, uspori malo, nemoj toliko da juriš i radiš." Međutim, on to nije slušao. Uvek mu je na prvom mestu bilo da pomogne što većem broju ljudi. Nikada te nećemo zaboraviti - setnim glasom je, zadržavajući suze, rekao njegov kolega iz policije.

Bio slabog zdravlja

Podsetimo, Radislav B. Bata umro je 20. marta u KC Vojvodine kao prva žrtva koronavirusa u našoj zemlji. Ovaj nesrećni čovek, koji je radio u Sektoru za vanredne situacije MUP, smrtonosni virus je dobio od komšije sa kojim se družio, a koji je pre toga bio kod sina u Milanu evropskom žarištu korone. Na ovaj tragičan ishod uticalo je i to što je Bata bio lošeg zdravlja i što je imao nekoliko hroničnih bolesti.