Nemačka, ubistvo
Profimedia
Nemačka, ubistvo

Profimedia

Nemačka, ubistvo, Foto: Profimedia

* Dvojica muškaraca albanske nacionalnosti sumnjiče se za ubistvo i teško ranjavanje u nemačkom gradu

* Policija je nakon intenzivne potrage uhapsila osumnjičene

* Iz policije navode da su žrtve državljani Srbije

Nakon fatalne pucnjave u bavarskom gradu Abensbergu, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih. Tridesetdevetogodišnji Srbin ubijen je na jednom parkiralištu, a drugi je teško povređen na drugom mestu zločina u gradu. Počinioci su se izvesno vreme nalazili u bekstvu.

Prema informacijama BILD-a, dvojica osumnjičenih u oblasti Abensberg uhvaćeni su oko 19:30 sati - gotovo sat i po nakon što je policija primila prvi hitan poziv.

Nemačka, ubistvo

Profimedia

Nemačka, ubistvo, Foto: Profimedia

Policija je bila raspoređena u velikom kontingentu, a helikopter je kružio iznad grada.

- U 18.10 policija je obaveštena o hitnom pozivu. Dvojica muškaraca navodno su napala muškarca ispred tržnog centra u Abensbergu. Ispaljeno je nekoliko hitaca. Žrtva je umrla na parkingu. Osumnjičeni su pobegli kolima - rečeno je iz policije.

Pročitajte još:

 

"Nastala je panika"

Karina Šafer (16) bila je u tržnom centru sa svojim dečkom koji je za nemački BILD dao izjavu:

„Hteli smo samo da kupimo igricu. Kada smo stigli, mnoštvo policijskih automobila je već stajalo ispred supermarketa. Nastala je panika, niko nije izostavljen."

Nemačka, ubistvo

Profimedia

Nemačka, ubistvo, Foto: Profimedia

U međuvremenu, na drugom mestu zločina u gradu sa 14.000 stanovnika došlo je do drugog napada.

Glavni inspektor Tomaško kaže:

"Oko 30 minuta kasnije stigao je još jedan hitan poziv iz Abensberga. Ispred kuće je upucan drugi muškarac. U smrtnoj je opasnosti. Sumnjamo da su to isti počinioci. Obojica su pobegli kolima. O motivima dela ne možemo reći ništa. 46-godišnji muškarac je teško povređen. Svedoci su mogli da opišu vozilo koje je pobeglo sa mesta nesreće."

Nemačka, ubistvo

Profimedia

Nemačka, ubistvo, Foto: Profimedia

Kako je rečeno, osumnjičeni su sa Kosova, a obe žrtve su državljani Srbije. Policija pretpostavlja da postoji veza između dva dela. Trenutno nema dokaza da je više ljudi bilo umešano u zločin, rekao je portparol policije.

Ovo su pripadnici tajnog društva Sveti Đorđe - Gospodari Srbije iz senke!

Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne bezbednosti Dragan Filipović, poznatiji kao major Fića, sa kolegama iz tajne službe planirao je da preuzme vlast u Srbiji Boris Tadić Zoran Đinđić Mira Marković Slobodan Milošević, Foto: ilustracija * Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata