Nebojša Šarković
fecabook.com/Privatna arhiva
Nebojša Šarković

fecabook.com/Privatna arhiva

Nebojša Šarković, Foto: fecabook.com/Privatna arhiva

 

Srbin Nebojša Šarković (29) poginuo je na autoputu M-50 u Severnoj Irskoj, blizu grada Finglas, prilikom saobraćajne nesreće dok je na motoru pokušavao da se uključi na auto-put.

Kako izveštavaju mediji u Severnoj Irskoj, Šarković je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći na raskrsnici koja spaja izlaznu rampu s auto-putem.

Ambulatnim kolima je hitno prebačen u bolnicu Konoli u Blenčardstaunu, ali je ubrzo po dolasku preminuo. Auto-put je bio zatvoren nekoliko sati dok je trajao uviđaj, a vlasti su objavile javni poziv svedocima, naročito onima koji u automobilima imaju kamere, da se jave i pomognu istrazi.

smrt, bolnica, lekar, doktori

Shutterstock, ilustracija

smrt, bolnica, lekar, doktori, Foto: Shutterstock, ilustracija

Telo Nebojše Šarkovića preneto je na sudsku medicinu, a kada se istraga završi, biće prebačeno u Srbiju.

Šarkovićevi roditelji, koji su nakon završrtka rata u Hrvatskoj, iz Osijeka prebegli i skućili se u Šapcu, u potpunom su šoku. Ne mogu da veruju da im je sin poginuo. Vest o tragičnoj smrti tužno je odjeknula i kod Nebojšine rodbine. Brat od ujaka Željko Danilović, koji živi u Novom Sadu, skamenjen je od bola.

- U šoku sam. Divan momak, ambiciozan, vredan... Otišao je u potragu za boljim životom. Dobro mu je išlo i snašao se u dalekoj Irskoj. Kako da se desi ova tragedija... strašno! - očajan je Danilović. Kako kaže, ne može da veruje da ga više nema.

Nebojša Šarković je iz Šapca u Severnu Irsku otišao pre gotovo četiri godine. Tamo je, u početku, vozio viljuškar u jednoj kompaniji, a kasnije je otvorio i svoju privatnu firmu.