NA GRADINI NESVAKIDAŠNJI "ULOV" Pokušali da izbegnu ono neizbežno, ali nakon što su carinici pregledali prtljažnik sačekala ih je kazna!

Na dodir pakovanja sa čajem carinici su pod rukama osetili da sadržaj nije homogen

Granični prelaz, carina
Granični prelaz, carina, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Carinici su na prelazu Gradina otkrili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i neprijavljenih deviza u pakovanjima tradicionalnog turskog čaja.

Slučaj je otkriven 6. jula, kada je tokom popodneva na red za izlaznu kontrolu došao BMV H5 francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Francuske turske nacionalnosti, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Sa njim su iz Francuske ka Turskoj putovali i njegovi 60-godišnji roditelji, inače turski državljani koji imaju francuske boravišne vize, a na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, svo troje su izjavili da sa sobom nose samo lične stvari i oko 1.000 evra u gotovini.

Carinici su, sumnjajući u tu izjavu, odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike, piše u saopštenju u kom se dodaje da je u koferima ove tročlane porodice, među ličnim stvarima, bilo zapakovano i 15 pakovanja tradicionalnog turskog čaja u rinfuzu koji je delovao kao da je fabrički zapakovan.

Međutim, već na dodir pakovanja sa čajem carinici su pod rukama osetili da sadržaj nije homogen i da se u njima nalazi još nešto.

U tri pakovanja otkrili su neprijavljene devize, a u jednom više od 550 grama zlata, navodi se i dodaje da je iz pakovanja čaja izvađeno 58.000 neprijavljenih evra umotanih u plastičnu foliju, jedna ogrlica, osam zlatnih narukvica i 40 dukata.

Zlato, devize i automobil predati su u dalju nadležnost Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije odsek Niš.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi