Zoran i Jelena Marjanović
privatna arhiva
Zoran i Jelena Marjanović

privatna arhiva

Zoran i Jelena Marjanović, Foto: privatna arhiva

Dragoja M. poznajem iz Švajcarske, gde smo 1998. ubili jednog čoveka. Pre tri godine došao je kod mene u Novi Sad i uz viski mi je priznao da je za pare ubio i Jelenu Marjanović u Borči, po nalogu njene svekrve, vračare Zorice Marjanović.

Detalji pisma anonimnog pošiljaoca

"... Zorica Marjanović je gajila zle emocije prema snaji. Jelena je godinama trpela torturu u kući Marjanovića, a svekrva joj je vradžbinama poslala najmilije u smrt. Prvo Jelenin otac, pa stric, na kraju i njena majka. Motiv Jeleninog ubistva je imovinska dobit. Sva nasleđena imovina Jelene Marjanović slila bi se u kuću Marjanovića. Kada je Jelena postala popularna, stvorili su se uslovi da se ona izvuče iz pakla familije Marjanović.

Odrekla se nasledstva svog oca i time izazvala bes u kući Marjanovića. Oni su smatrali da im se ona na taj način osvetila, jer je shvatila šta joj oni rade i šta im je cilj. Marjanovići su bili besni zbog velike vrednosti nekretnine koju su Jeleninim odricanjem izgubili.

Zorica je zato ponudila Dragoju da za novac ubije pevačicu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. U međuvremenu, Zorica je ubeđivala snaju da se udebljala i da mora da trči kako bi smršala.

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke

Vladimir Marković,Alo

Zoran Marjanović je izjavio da je Jelena primala poruke , Foto: Vladimir Marković,Alo

Uticala je i na svog sina Zorana da to govori Jeleni. Skovali su plan ubistva, pa su kobnog dana Zoran, Jelena i Jana otišli na nasip. Dragoje je tačno znao gde će pevačica trčati i sačekao ju je kod nasipa, po Zoričinim instrukcijama. Nasmrt ju je pretukao tako što je zamišljao da ubija jednu devojku koju je mrzeo, jer ga je ostavila. Iskalio je sav svoj bes i mržnju na Jeleni, zamišljajući tu devojku.

Pročitajte još:

Kad ju je ubio i bacio u kanal, presvukao se, na kanalu se umio i oprao ruke, pa je stavio stvari u torbu i za dva sata stigao peške do stana u opštini Stari grad, gde se otarasio torbe sa garderobom. Istog dana napravio je selfi sliku sa hrpom novca na stolu i objavio je javno na Fejsbuku. Na slici se videlo njegovo loše psihičko stanje. Neobrijan i neuredan, ličio je na zombija. Zorica Marjanović iz tog razloga nikada nije išla na grob svojoj snaji."

Autor pisma je na kraju napisao i da ima sestru, koja živi u Švajcarskoj. Pošto je ona nedavno bila u Novom Sadu na odmoru, zamolio ju je da ovo pismo pošalje sudu kad se vrati u Švajcarsku. Na koverti pisma stoji da je poslato 18. oktobra iz Ciriha, a u sud je stiglo četiri dana kasnije.

Bonus video: Ana Brnabić posle potpisivanja istorijskog sporazuma u Moskvi