Oštećeni Danijel Kostić, vlasnik pogrebnog preduzeća
privatna arhiva
Oštećeni Danijel Kostić, vlasnik pogrebnog preduzeća

privatna arhiva

Oštećeni Danijel Kostić, vlasnik pogrebnog preduzeća, Foto: privatna arhiva

Nesvakidašnja krađa! Pogrebnom preduzeću „Kostić“ iz Petrovca na Mlavi ukradena je hladnjača za skladištenje tela preminulih, a glavni osumnjičeni je vlasnik druge pogrebne firme!

Bizaran događaj odigrao se 31. avgusta između mesta Ćovdin i Krepoljin, kod Petrovca na Mlavi, kada su pogrebnici iz preduzeća „Kostić“ ostavili hladnjaču na Šetonjskom mostu kako bi je preuzele njihove kolege za drugu sahranu. Međutim, hladnjača je, u međuvremenu, nestala sa parkinga, pa je obaveštena policija.

- Pogrebnici su imali sahranu najpre u mestu Ćovdin i po završenom poslu na dogovoreno mesto ostavili su hladnjaču za svoju drugu ekipu koja je trebalo da obavi pogreb u Krepoljinu. Međutim, hladnjače nije bilo, pa su krenuli u potragu. Pošto je u blizini mesta gde je ostavljena hladnjača nalaze objekti sa video-nadzorom, tužilaštvo je izdalo zahtev da se ono pregleda. Kada su pregledali snimke, na njima su videli muškarca kako dolazi, seda u hladnjaču, pa je odvozi. Po opisu, kradljivac je odgovarao vlasniku drugog pogrebnog preduzeća, pa je izdat nalog za pretres njegove radnje i kuće, ali hladnjaču nisu pronašli - opisuje za „Alo!“ izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, upoređivanjem snimaka i lika kradljivca utvrđeno je da se radi o istoj osobi. Odmah se posumnjalo da je konkuret ukrao hladnjaču, koju do tada nije imao i zbog čega mu je opao posao.

- Sve je bilo jasno, ali i dalje se ne zna gde je sakrio hladnjaču. Zbog toga je sa sinom u petak priveden u policiju, ali uporno je negirao krađu, iako ga je odaje snimak - priča sagovornik našeg lista.

Danijel Kostić, vlasnik pogrebnog preduzeća „Kostić“, potvrdio je za „Alo!“ da je pokraden.

Sin krao krastavce?

Nezvanično, sin pogrebnika se sumnjiči da je pre oko mesec dana uhvaćen u jednoj prodavnici kako pokušava da ukrade određenu količinu krastavaca. On je krastavce stavio u svoju torbu, a pravdao se da je „zaboravio“ da ih izmeri i plati.

- Kada sam čuo da je nestala hladnjača, u prvom trenutku pomislio sam da se neko šali. Pitao sam se kome treba nešto u čemu je prevezeno preko 500 pokojnika. Pregledao sam okolinu, ali kada sam video da je nema, shvatio sam da sam pokraden. Ovako nešto događa po prvi put u istoriji pogrebnih preduzeća. Kradljivcu mora da je ideja pala na pamet dok je gledao film „Maratonci trče počasni krug“ - rekao nam je Danijel Kostić.

On je dodao da se nada da će policija ubrzo rešiti slučaj.

Meštani sela Ćovdin kažu da su čuli da osumnjičeni pogrebnik svojim pogrebnim kolima kojima prevozi pokojnike transportuje i hranu!

- U kolima kojima prevozi pokojnike vozi i hranu. Kada se organizuju sahrane, ide i hrana, a on je često viđan kako iz tog automobila iznosi hranu. Još uvek se prepričava njegova svađa sa komšijama oko nerešenog sudskog spora, kada je u jednom trenutku skinuo pantalone i pokazivao im svoj polni organ! Posle žučne svađe, komšinica i komšija su prijavili ovaj slučaj policiji u Petrovcu na Mlavi - pričaju šokirani meštani.

Pročitajte: