Saobraćajka, Strahinjića Bana, policija, udes
Alo!/Masanori Josida

 

Saobraćajka, Strahinjića Bana, policija, udes

Alo!/Masanori Josida

Saobraćajka, Strahinjića Bana, policija, udes, Foto: Alo!/Masanori Josida

Lažu da sam pretio oružjem posle udesa, a pobegao sam jer sam se uplašio, pravdao se svom ocu Dejan Marković (29) iz Porodina kod Žabara, nakon što je u petak uhapšen u Kladovu prilikom pokušaja da pobegne iz zemlje.

Saobraćajka, Strahinjića Bana, policija, udes

Alo!/Masanori Josida

 

 

Rođen u Francuskoj

Dejanov otac Dragan kaže da mu je veoma žao povređenih ljudi u udesu, ali on veruje da njegov sin nije skrivio tu nesreću u centru Beograda.

- Čim sam čuo da je Dejan uhapšen u Kladovu, pozvao sam ga na mobilni. On mi se javio i ja sam seo u auto i otišao da ga vidim. Kratko smo razgovarali. Rekao mi je: "Tata, uplašio sam se, zato sam pobegao posle udesa... Gužva je ispala, napali su me, vikali na mene..." Nekoliko puta mi je ponovio da on nije udario ljude u bašti kafića - priča očajni Dragan, ističući da njegov sin nije nikakav kriminalac i bahati vozač:

- Rodio se u Francuskoj, tamo živi i ima dvojno državljanstvo, naše i njihovo. Ima i njihovu vozačku dozvolu. Radi kao vozač i nije neki obesni klinac koji je prvi put seo u BMW. Taj auto je nedavno kupio i to mu je peti BMW po redu.

Saobraćajka, Strahinjića Bana, policija, udes

Alo!/Masanori Josida

 

 

Dragan dodaje da je Dejan pre mesec dana došao na odmor u Porodin, a u sredu je otišao u Beograd da poseti brata od strica.

- Trebalo je da se vrati u Porodin u četvrtak uveče, ali desilo se to što se desilo i on je pobegao.

Podsetimo, Dejan je u četvrtak uveče bio u BMW-u sa poznanikom Nemanjom Džakovićem, koji je bio na suvozačkom mestu. Nakon sudara sa "suzukijem" na raskrsnici ulica Strahinjića bana i Kneginje Ljubice Dejan se odbio u parkiran auto, koji je zatim uleteo u baštu kafića, gde su povređeni supružnici Stefan M. (43) i Slađana M. (33) i njihovo trogodišnje dete.

Žena koja je bila za volanom "suzukija" tvrdila je da je BMW velikom brzinom prošao ulicom i da ga zato nije na vreme videla i ukočila. Kazala je i da je vozač BMW-a posle sudara urlao: "Gde mi je pištolj, gde mi je hekler...?" I pojedini očevici su novinarima te večeri ispričali da je Dejan pre bekstva pištoljem pretio okupljenima. Međutim, to je sve demantovao Nemanja Džanković, koji je posle sudara sačekao policiju i dao izjavu.

Saobraćajka, Strahinjića Bana, policija, udes

Alo!/Masanori Josida

Ne voli oružje

Dejanov otac Dragan veruje da njegov sin nije bio naoružan te večeri.

- On nikada nije imao pištolj i ne voli oružje. Ta devojka iz "suzukija" može da priča šta hoće, ali je notorna laž da je moj sin nosio pištolj! Te priče o pištolju i hekleru čista su glupost i izmišljotina. Ne mogu da tvrdim ništa za piće, ali znam da je Dejan i po tom pitanju uvek bio savestan. Ako bi i popio koju čašicu više, nikad nije sedao za volan. Tako je naučen u Francuskoj i tako se ponašao i u Beogradu - objašnjava Dragan.

Inače, Dejan ima skoro čist dosije u srpskoj policiji, izuzev prijave za udes u Žabarima iz 2009.Oženjen je već deset godina, ali nema dece.

PROČITAJTE JOŠ: