Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

E stock

Darko Šarić je u pritvoru skoro šest godina, Foto: E stock

Advokati Milana Lazarevića (49) iz Valjeva, poznatijeg kao Laza Bombaš, zatražili su izuzeće sudije Specijalnog suda Siniše Petrovića, koji je glavni sudija i u procesu protiv Darka Šarića (48), predsedavajućeg sudije Svetlane Aleksić i sudije Vinke Berahe Nikićević, zbog sumnji u njihovu nepristrasnost.

Nešto zastrašujuće se događa sa Arkanovim ubicom!

AUTOR: Danica Ćuruvija DATUM I VREME: 20.10.2019. 07:24 - 20.10.2019. 07:37 Ministarstvo pravde Srbije ponovo je zatražilo od Južnoafričke Republike izručenje Dobrosava Gavrića (43), osuđenog zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja u Hotelu „Interkontinental" 2000. godine, saznaje „Alo!" u pravosudnim krugovima.

Odluku o izuzeće treba da donese Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg sudu u Beogradu.

U zahtevu za izuzeće navodi se da Nebojša Joksović (48), svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića, „častio sudiju Sinišu Petrovića sa 100.000 evra jer mu je vratio mašine velike vrednosti“, a da ovaj zauzvrat svedoči protiv optuženog Pljevljaka.

Tvrdi da ima dokaze, Milan Lazarević zvani Laza Bombaš

MUP

Tvrdi da je svedok saradnik Nebojša Joksović Joksa častio sudiju sa 100.000 evra, Milan Lazarević zvani Laza Bombaš, Foto: MUP

Kako se ističe, do ovog saznanja je „došao Lazarević od određenih lica“. Odbrana zamera veću i što onemogućava da se ispita uloga Joksovića u likvidaciji Željka Đedovića (30) iz Sedlara kod Valjeva, iako su dva svedoka overila izjave u kojima tvrde da iza organizacije ubistva stoji on, a ne Lazarević.

Pročitajte još:

Za sudiju Svetlanu Aleksić navode da ona mora biti izuzeta od postupanja u predmetu, između ostalog, zbog poznanstva i prijateljskih veza sa Tatjanom Tanjom Joksović, suprugom Nebojše Joksovića.

Pošto su na prošlom suđenju sudije same odlučivale o svom izuzeću, odbrana napominje da oni ne mogu biti sudije u svojoj stvari već neko ko nije učesnik u predmetu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!