Prvi osnovni sud
Alo!/Vladimir Marković
Prvi osnovni sud

Alo!/Vladimir Marković

Prvi osnovni sud, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Oni su saizvršioci - kazao je Nedeljković. – Tada su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegove majke Dragica (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu. I Perniću i Maji B. se na teret stavlja da su ubili po dve osobe na salašu Valja Vratna, 7. avgusta prošle godine.

Pernić je odmah priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz i ustvrdio da je sve organizovala Maja B. jer su, navodno, Kazimirovići imali para. Tvrdio je da ima i dokaze za to u svom mobilnom telefonu. Međutim, posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između Maje i Davora, ova žena je puštena da se brani sa slobode, jer tu nisu pronađeni čvrsti dokazi, koji bi nju povezali sa zločinom.

Podsetimo, Maju B. je upravo Davor, nakon što je promenio iskaz, označio kao pomagača, ustvrdivši da je ona, prilikom zločina, "ubila dve žene" Pernić je naveo žena iz Dupljana "loš pucač", ali je, potom, na pitanje istražitelja kako je ona uopšte uzela pušku i navodno pucala, odgovorio da je „sa laserom lako pucati, jer on sve sam uradi“.