Žandarmerija, policija, sud, hapšenje
Alo!/Masanori Josida
Žandarmerija, policija, sud, hapšenje

Alo!/Masanori Josida

Žandarmerija, Foto: Alo!/Masanori Josida

*Nastavak akcije protiv korupcije

*Dvoje uhapšenih

*Jedna osoba 1973. godište, druga 1990.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije u nastavku akcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Pročitajte još:

Zbog istog krivičnog dela protiv pedesetjednogodišnjeg i šezdesetogodišnjeg muškarca koji su već u pritvoru, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, kao i protiv jednog pedesetogodišnjeg muškarca za kojim se traga.

Uhapšeni su I. I. (1990) odgovorna osoba privrednog društva „Brankon“ doo iz Zemuna i S. J. (1973).

Svi osumnjičeni se terete da su od 5. aprila do kraja maja ove godine, predstavljajući se kao odgovorne osobe firme „Brankon“ naručivali robu za ovo preduzeće od više privrednih društava iz Beograda, Pirota, Aranđelovca, Valjeva, Niša, Vrčina, Kragujevca i Vojke, i preuzimali je.

Robu koju, kako se sumnja, nisu platili, preuzimali su u veleprodajama koristeći usluge različitih autoprevoznika i nakon toga je prodavali za gotov novac.

Oni se sumnjiče da su na ovaj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 13.000.000 dinara, za koliko su oštetili privredna društva od kojih su uzimali robu.

Osumnjičenima I. I. i S. J. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!