Pobegao iz kovid-bolnice da cevi od 100 miliona utopi za milion! (FOTO)
alo.rs
keramika
Žarko Popović je izašao iz bolnice na lični zahtev, Foto: privatna arhiva

Žarko Popović je radnicima "Keramike", koji su 21. decembra došli u firmu da bi sprečili ovu prodaju, potvrdio da je pobegao iz bolnice!

- Popović nije imao saglasnost Odbora poverilaca "Keramike" za ovu prodaju, ali nije odustao! Pitao sam ga pred svima: "Upravniče, imate li dozvolu da zaraženi izađete iz bolnice?!", na šta je on cinično uzvratio: "Izašao sam na lični zahtev!".

Keramika
Keramika, Foto: privatna arhiva

U oglasu koji je stečajni upravnik objavio u dnevnim novinama, dimovodne cevi su bile ponuđene na prodaju pod rednim brojem dva. Prema podacima Odbora poverilaca, na zvaničnoj lager-listi „Keramike” ima 97.039 komada ovih cevi, koje po cenovniku iz 2018. na tržištu vrede 98.031.695 dinara. Međutim, upravnik je oglasio da prodaje navodno 46.302 cevi za 3.033.277 dinara.

Keramika
Radnici su nezvanično iz bolnice dobili potvrdu da je Popović boravio tamo i „da se u kompjuteru vodi kao da još leži, ali da više nije u svom krevetu”, Foto: privatna arhiva

- Procena je, bez saglasnosti Odbora poverilaca, umesto procenitelju poverena Emilu Janošiju, sudskom veštaku za mašinsku opremu, koji nije stručan za utvrđivanje vrednosti WC-šolja, umivaonika i dimovodnih cevi, koje spadaju u građevinski materijal. Veštak je na osnovu nepoznatih parametara procenio da dimovodna cev, čiji je prečnik 135 milimetara, koja na tržištu košta 330 dinara, vredi samo 21 dinar, dok je priključak za kotao peći RA-9, koji po cenovniku košta 2.340 dinara, procenio na 146 dinara. Tom metodologijom je i 46.302 komada dimovodnih cevi procenio na 3.033.277 dinara. Popović je na kraju te cevi prodao Ismetu Bitućiju iz firme "Kuštrimi” iz Kosova Polja za svega milion dinara - tvrdi Čardžić, koji je prijavio policiji da je Popović zaražen napustio bolnički krevet i oglušio se o obavezne mere lečenja da posle izlaska iz bolnice bude u kućnoj izolaciji.

Avdo Čardžić

Privatna arhiva

Avdo Čardžić, Foto: Privatna arhiva

"Ja sam u Areni, imam koronu"

"Alo!" je pozvao stečajnog upravnika uoči zakazane licitacije da proveri šta je ponudio na prodaju i pod kojim uslovima, ali je on uzvratio ironično:

- Zašto mene zovete? Vi imate sagovornika koji daje intervju za vaše novine!

Keramika
Keramika, Foto: privatna arhiva

Na našu tvrdnju da njemu nije bila uskraćena mogućnost da odgovori na optužbe Odbora poverilaca i insistiranje da nam kaže pod kojim je uslovima oglašena prodaja, on je odgovorio u istom tonu.

- Pitajte Odbor poverilaca! Ja sam u "Areni", imam koronu - rekao nam je Žarko Popović u kratkom telefonskom razgovoru.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Penzioner

28.12.2020 09:54

Stečajna mafija, banda lopovska!

Miša

28.12.2020 20:46

Tako su mnogi današnji "bizMismeni" opljačkali narod i sve u Srbiji. Ima li nekog ko će reagovati na ovakav kriminal?