Hajnalka P.
Privatna arhiva
Hajnalka P.

Privatna arhiva

Hajnalka P., Foto: Privatna arhiva

- Želim ljubav. Ne prijatelja! Nekoga ko je uvek sa mnom. Da neko ozbiljno shvati šta je sa mnom. Da možemo obostrano da verujemo jedno drugom - glasio je jedan deo poslednjih statusa na Fejsbuku Hajnalke P. (15) iz Sente, koja je napravila omču od svog šala i obesila se u štali!

Policija

Alo!/Dejan Briza

Reč je o učenici OŠ „Turzo Lajoš“ iz Sente, koja je u nedelju izvršila samoubistvo u Ulici Vladimira Nazora, u štali svojih hranitelja. Nju je pronašao hranitelj Z. J. dva sata posle vešanja, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Drugaricama se žalila „da se oseća odbačenom“

Drugovi iz razreda i nastavnici opraštali su se juče od Hajnalke u holu škole.

- Svi smo šokirani, trebalo je da maturira, ali to nije dočekala. Ovo je velika bol za sve nas. Cela škola, a naročito razred VIII-c je u suzama, plačemo i palimo sveće u holu škole. Naročito Hajnalkine bliže drugarice, njih četiri koje su se družile sa njom. Njene drugarice kažu da je dugo nosila psihički teret. Prošle godine kada joj je bilo teško u duši, požalila im se „da se oseća odbačenom“ - drhtavim glasom kaže Ibolja Petrović, sekretarica OŠ „Turzo Lajoš“.

Na njenom Fejsbuk profilu vide se fotografije na kojima je obučena u crno, a koje su propraćene provokativnim i mračim komentarima. Vide se i snimci na kojima je uglavnom smrt. Često se slikala kada bi na svojim obrazima krejonom ispisala „Fuck you“ (Je*i se), a iznad jedne od fotografija je napisala „teško je zamisliti da ljudi mogu biti đubrad kad si fin“. Poslednji video objavila je dva dana pre smrti, na kojem se vide mladić i devojka koji su doživeli saobraćajnu nesreću. Dečko te devojke je poginuo, dok je ona ostala u invalidskim kolicima i tužna odlazi na groblje. Iznad videa je napisala: „Ovo je tužno.“

- Želim da neko bude sa mnom u bilo koje vreme, da mogu da ga zagrlim, pravu ljubav. Nešto što nije zasnovano na lažima i interesima. Hoću li imati tako nešto? Ili će to da ostane samo san? - napisala je Hajnalka u poslednjem statusu četiri dana pre samoubistva.

Kopirala suicidnu majku

Hajnalka je živela dve i po godine sa polubratom i polusestrom u hraniteljskoj porodici.

- Sklonjeni su iz problematične sredine jer roditelji nisu brinuli o njima. Majka Klaudija je psihijatrijski bolesnik. Noževima je napadala ljude, a sebe je sekla žiletom i trovala se lekovima. Devojčica je više puta pokušavala da se ubije na isti način kao majka - kaže naš izvor.

Samo devet dana ranije postavila je još jedan video, na kojem se mogu videti tragično preminuli, tuga porodice i roditelja koji ostaju bez deteta. 

Na njenom profilu se vidi veliki broj selfija i fotografija na kojima u opisu stoji: „Odje*i“.

- Dosta je bila mračna na društvenim mrežama, sa tužnim statusima i video-klipovima. Više je nego očigledno da se loše osećala i da je na neki način tražila pomoć, definitivno je htela nešto da poruči - kaže njen prijatelj sa Fejsbuka.

Još nije poznat razlog zbog kojeg je devojčica digla ruku na sebe.

Hajnalka P.

Privatna arhiva

Hajnalka P., Foto: Privatna arhiva

 

Komentari (2)

Kostadin

21.05.2019 04:17

Genetska greška. Samo je bilo pitanje sekunda u kojem će završiti.

Nena

21.05.2019 21:10

Nazalost,jos jedan mladi zivot je izgubljen zbog depresije,koja sve vise 'napada' sve mladje ljude.