Brano Mićunović
Printscreen/Youtube
Brano Mićunović

Printscreen/Youtube

Brano Mićunović, Foto: Printscreen/Youtube

- Mićunović je na zahtev jednog od mafijaških bosova koji se u Srbiju vratio iz Amerike bio angažovan na planu povezivanja pomenutog kriminalca sa Naserom Keljmendijem. Keljmendi je u tom trenutku bio na čelu značajne organizacije koja je delovala u celom regionu i bila uključena u ilegalnu trgovinu narkoticima, cigaretama, oružjem, naftnim derivatima, skupocenim automobilima... Konkretno, kontakt koji je uspostavljen odnosio se na kupoprodaju izvesnih ugostiteljskih objekata u Sarajevu - navodi se u papirima crnogorske službe.

Raspolaže se, stoji u izveštaju i saznanjima o Mićunovićevim kontaktima sa Naserom Orićem.

- S Orićem je bio u bliskoj prijateljskoj vezi. Postoje indicije da su imenovani svojevremeno realizovali poslove u vezi s prinudnom naplatom dugovanja i pranjem novca, pri čemu je Orić uglavnom postupao po Mićunovićevim nalozima, pre svega, na planu sklapanja poslovnih aranžmana sa pripadnicima drugih kriminalnih grupacija u regionu. Mićunović je tako u jednoj prilici izrazio spremnost da udovolji Orićevom zahtevu da, u saradnji s Milanom Ševom, licem iz Krimogene sredine, posreduje u povraćaju 300.000 evra izvesnom Orićevom prijatelju, za kojeg se ne raspolaže identifikacionim podacima - utvrdiil su crnogorski operativci.

Naser Keljmendi

privatna arhiva

Naser Keljmendi, Foto: privatna arhiva

Inače, narko bos Naser Keljmendi koji je, priveden u Loznici, priveden je 19. februara ove godine. Keljmendi se pojavio u jednom hotelu na ulasku u Loznicu. Oko 13.30 časova čule su se sirene i nekoliko policijskih vozila, koja su se uputila ka hotelu, gde je bio Keljmendi. Policajci su ga, odmah priveli.

Prema nezvaničnim informacijama, priveden je u svojstvu građanina, a prilikom hapšenja kod njega nije pronađeno ništa što bi moglo da se "kači" za bilo koje krivično delo.

Pročitajte još: