Kikela
masanori jošida
Kikela

masanori jošida

Ugradili su mi četiri bajpasa, a onda su mi otkazali bubrezi i pluća, pa su me 45 dana držali u veštačkoj komi, kaže Mustafa Šanjta Kikela, Foto: Masanori Jošida

 - Posle mesec dana takmičenja u „Parovima” otišao sam na redovan sistematski pregled, a doktori su me na ultrazvuku pitali: „Otkud to da si još živ?!”, pošto mi je jedna vratna žila bila začepljena 60 odsto, a druga čak 90 odsto! Kada su me vratili sa privatne klinike nazad, imao sam sve privilegije i mogao sam da odmaram i spavam kad god sam hteo. Posle dva dana su me pozvali u tajnu sobu i rekli mi da je sve završeno i da imam zakazanu operaciju na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”. Zahvalan sam produkciji što su me operisali vrhunski stručnjaci - kaže Mustafa Šanjta Kikela, kome nije bilo suđeno da ostane u rijalitiju.

kiekla

masanori jošida

Isečen sam uzduž i popreko jer su mi sa nogu uzimali vene za srce, kaže Kikela, Foto: Masanori Jošida

 
- Bukvalno su sati bili u pitanju! Dok su mi čistili vratne arterije da obezbede dotok krvi u mozak, na hirurškom stolu sam imao moždani udar! Osećao sam da će mi glava eksplodirati, levu ruku nisam mogao da mrdnem, a levi deo usne i levo oko su mi bili ukočeni. Pomislio sam: „Au, Kiko, najebao si!”. Posle 15 dana sam imao operaciju srca, ali se i to iskomplikovalo. Isečen sam uzduž i popreko jer su mi sa nogu uzimali vene za srce. Ugradili su mi četiri bajpasa, a onda su mi otkazali bubrezi i pluća, pa su me 45 dana držali u veštačkoj komi. Imao sam rane od ležanja, a oporavak je trajao pet meseci. Kad su me probudili iz kome, doktorka mi je rekla: „Nemojte da se ljutite, vi ste pobegli grobaru s lopate!”. Hodam uz pomoć štapa i odnedavno mogu sam da ustanem iz krveta i odem do kuhinje da sebi skuvam kafu. Bio sam kao leš, koža mi je visila, ali su mi mnogo pomogle vežbe sa fizioterapeutom - navodi Kikela i dodaje da se rado seća dana kada je bio nerazdvojan sa žestokim momcima Jusufom Jusom Bulićem (47) i Radetom Ćaldovićem Ćentom (47), Radoslavom Trlajićem (37) zvanim Bata Trlaja, vlasnikom fudbalskog kluba Bežanija i vođom takozvanog novobeogradskog klana pre nego što su ubijeni na beogradskom asfaltu, kao i robije sa legendom jugoslovenskog i evropskog podzemlja Ljubomirom Magašem (38), zvanim Ljuba Zemunac, sa kojim je bio tri godine u zatvoru u Frankfurtu.

Kikela

masanori jošida

Nemanja Stamatović Žabac, Mustafa Šanjta Kikela i Jusuf Jusa Bulić, Foto: Masanori Jošida

 
- Jusa nije mogao da živi pet minuta bez mene! Bili smo nerazdvojni. Znali smo da špartamo do pet ujutru, a on me posle tog provoda zove u devet i pita: „Matori, šta radiš, ajd dođi na FK Železnik!”. Bio je čudo, najmanje je spavao od cele naše ekipe. Dovoljno mu je bilo da sedne u fotelju, odrema 15 minuta i pita: „Ajd, gde ćemo?” - prepričava Kikela i kaže da je Jusa bio smrtno ranjen kad je ubicu pogodio dva puta iz pištolja.

kikela

masanori jošida

Mustafa Šanjta Kikela i Nemanja Stamatović Žabac, Foto: Masanori Jošida

 
- Ubijen je pola sata pre nego što smo Nemanja Stamatović Žabac i ja stigli u njegov kafić „22”. Posle su mi ispričali da mu je u kafiću  zazvonio telefon i da je izašao napolje da priča. Telohranitelj Crni je video da neko užurbano prilazi kafiću i da u hodu navlači kačket i maramu, pa je viknuo: „Juso, pucaj i beži!”. Međutim, ubica mu je razvalio stomak rafalom iz „kalašnjikova”. Jusa je jednom rukom držao stomak, a drugom je dvaput pogodio ubicu u grudi, ali ga je samo bacio unazad jer je imao pancir, pa je ustao i nastavio da puca. Bio je masakr, sa Jusom su ubijeni Petar Vujičić, zvani Pera Žuti, direktor FK Železnik, i telohranitelj Nenad Raščanin, zvani Crni, dok je 11 ljudi ranjeno. Jusu su overili pored izloga kafića, a Žabac je dva-tri metra dalje našao njegovu vilicu - nerado se priseća Kikela i otkriva da se prepolovio dok je patio za Jusom.

Kikela: Jusa obožavao krompirušu moje keve, davao joj 500 maraka da joj se nađe!

Kikela se priseća da je Jusa često dolazio kod njega u stan, pogotovo kad je njegova mama pravila pite.

- Voleo je bosanske savijače, naročito krompirušu. Moja keva je pravila odlične pite, a volela je da iznenadi Jusu kad dođe kod nas, pa je iz rerne vadila vruću savijaču. On je obožavao moju kevu! Pre odlaska kući, hvatao se za džep i davao joj po 500 nemačkih maraka, govoreći: „Kevo, nek ti se nađe, da imaš neki dinar!” - seća se Kikela.