Policijski uviđaj
Masanori Josida
Policijski uviđaj

Masanori Josida

Policijski uviđaj, Foto: Masanori Josida

Ova krivična dela osumnjičeni je počinio 29. maja, oko 16 sati, u kući Dalibora Marinkovića (32) u ulici Albanske spomenice 98 u Velikom Gradištu.

Pošto su zajedno sedeli i pili alkohol, u jednom trenutku između njih dvojice započela je svađa, a Željko je tada počeo da razbija čaše, flaše i tanjire sa stola. Zbog toga se umešala Daliborova majka i agresivnog gosta izbacila napolje. Međutim, u dvorištu je Željko dohvatio drvenu motku i njome dva puta udario Dalibora u glavu. Sve to videle su komšije i pozvale policiju, pa je uskoro stigla patrola.

Policija je Željka pokušala da smiri, ali je on jednog policajca tada udario, pa je pozvana i druga patrola. Pošto su osumnjičenog savladali, prevezli su ga na psihijatriju požarevačke Opšte bolnice, ali tamo nisu hteli da ga prime, pa je vraćen u Veliko Gradište i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Saslušan je 30. maja u Osnovnom javnom tužilaštvu, gde je izjavio kako je na dan incidenta popio litar votke. Njemu je tada određen pritvor od tri dana, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo.