Nenad Ronić
screenshoot
Nenad Ronić

screenshoot

Nenad Ronić, Foto: screenshoot

Krvavom piru Ronića prethodila je svađa i tuča dvojice njegovih unuka, maloletnog Ronićevog unuka po sinu K. R. i Ivana Ronića (19). Nenadu Roniću, koji je preksinoć bio pripit, neko je ispričao da je njegov unuk po ćerki Ivan Ronić (19) istukao njegovog maloletnog unuka K. R. tako da je maloletnik preminuo od posledica tuče.

Pijani Ronić, kada je čuo takve informacije, otišao je automobilom do kuće u kojoj su živeli njegova ćerka Monika i njen suprug Jastreb Asanović sa decom.

PROČITAJ JOŠ:

Ronić je upao u kuću svoje ćerke i rekao joj "tvoj sin je ubio mog unuka". Ćerka Monika mu je u tom trenutku, da bi ga smirila, rekla da to nije istina, da ga je neko slagao i da je K. R. samo lakše povređen, odnosno da ima ogrebotine.

Nastala je prepirka, a otac povređene Romane, Zukan Stefanović, ispričao je da su u jednom trenutku uspeli da smire strasti.

- Mi smo ih odvojili, otišli smo kući, nikom ništa. Posle jedno sat i po vremena došao je deda i upucao celu familiju. Nisam čuo da deda ubije svoje unuke. Ranio je moju ćerku, ona je operisana. Zasad je dobro - ispričao je Stefanović.

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, ubistvo, Foto: Alo!

Iako je izgledalo da se situacija smirila, Nenad Ronić je otišao iz dvorišta svojih ćerke i zeta uz reči "sad ćete vi da vidite ogrebotine", aludirajući na ćerkine reči da je K. R. samo lakše povređen. Ronić se automobilom vratio svojoj kući, uzeo automatsku pušku i posle nekog vremena vratio se do kuće zeta i ćerke i počeo krvavi pir. Izašao je iz automobila i počeo da puca iz automatske puške. Na licu mesta ubio je Jastreba Asanovića, ćerkinog muža i unuka Ivana Ronića.

Kada je čuo pucnjeve, iz kuće je istrčao petnaestogodišnji B. R., koga je rođeni deda pokosio hicima po nogama. Takođe, teško je ranio Ivanovu suprugu Romanu, kojoj su puščana zrna ušla u kuk s jedne, a zaglavila se na drugoj strani. Ona je, teško ranjena, prebačena u Klinički centar u Nišu.

Kako pričaju očevici, poludeli Ronić verovatno bi ubio i svoju ćerku Moniku da se nije sakrila na spratu kuće.

Krvavi zločin sprečen je zahvaljujući komšijama, koje su pritrčale kada su čule pucnjeve. Kako saznajemo od očevidaca, komšija Miloš Stefanović skočio je na napadača i oteo mu pušku. Ronić je tada pobegao, ali ga je policija brzo uhapsila.

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, ubistvo, Foto: Alo!

Posle toga nastao je opšti haos. Rodbina i prijatelji žrtava krenuli su da zapale kuću ubice, pa je policija morala da interveniše i spreči ih u tome.

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba, kaže da je Nenad često pravio probleme.

- Naročito je bio problematičan kad je pijan. Siguran sam da bi ubio i svoju ćerku Moniku, samo da nije pobegla na sprat - priča Pavlović u suzama.

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, ubistvo, Foto: Alo!

Saša Asanović, Jastrebov brat, kaže da je Ronić i ranije imao nasilne ispade.

Žrtva

Ubijeni Ivan Ronić i njegova supruga Romana, koja je teško ranjena u napadu, nedavno su postali roditelji. Oni su pre manje od mesec dana dobili sina. U trenutku ubistva Ronić je bio pod dejstvom alkohola.

Ranjen

Mladić B. R. (15) iz Knjaževca u nedelju je bio žrtva obesnog dede koji ga je iz automatske puške ranio u obe noge. On je u teškom stanju primljen u bolnicu. Njemu je jedan metak završio u kuku, ali se nalazi van životne opasnosti.