Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Monika Asanović, rođena ćerka osumnjičenog Nenada, uspela je da pobegne na sprat kuće, noseći u naručju svoje unuče! Njen sin Ivan i snaja Romana su pre samo mesec dana dobili sina, a muž Jastreb je uoči porodičnog masakra planirao slavlje povodom rođenja unuka! 

Kako saznajemo, krvavom zločinu u Knjaževcu prethodila je porodična svađa. Svađa je izbila između ubijenog Ivana i njegovog brata od strica K. R. Ivan je pretukao K. R., koji se posle toga požalio njihovom dedi Nenadu Roniću.

- Pozvana je policija i patrola je brzo intervenisala. Policajci su ih upozorili da se smire da ih ne bi privodili. Deca su se posle toga navodno izmirila. Međutim, posle pola sata je došao deda ubica noseći „kalašnjikov“. Na stepeništu je zatekao zeta Jastreba i unuka Ivana. Bez reči je zapucao na njih. Ispalio je čak 29 metaka. Snaju Romanu je pogodio u slabinu. Metak joj je prošao kroz telo, dok je drugom unuku Bendžaminu, Monikinom mlađem sinu, rafalom isekao noge - kaže očevidac porodične tragedije.

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, ubistvo, Foto: Alo!

Komšija Miloš Stefanović (25) sprečio je veću porodičnu tragediju, jer je Nenadu oteo pušku!

- Čuo sam rafale i preskočio ogradu. Video sam Nenada kako puca na rođake na stepeništu. Nisam dugo razmišljao, skočio sam mu na leđa, udario ga i oteo mu „kalašnjikov“! - prepričava Miloš i kaže da mu je Nenad zapretio.

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, ubistvo, Foto: Alo!

- Rekao mi je: „Pazi šta radiš, osvetiću ti se.“ Potom je uleteo u auto i pobegao. Policija ga je našla posle pola sata i uhapsila ga. Kod njega su našli automat iz kojeg je pucao i pištolj. To oružje je doneo iz Nemačke, nije imao dozvolu - kaže komšija Miloš Stefanović. 

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba, tvrdi da njegov prijatelj ima tešku narav.

- Bahat je. Više puta je maltretirao članove porodice, ali policija nije reagovala. Po Knjaževcu je napadao i druge ljude, ali nikada nije priveden - kaže Radomir Pavlović.

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, Jastreb, ubistvo, Foto: Alo!

Rođak Saša Asanović kaže da je osumnjičeni Nenad i njega pokušao da ubije.  

- Jednom me je jurio automobilom. Čak je i potezao pištolj da me ubije. Uspeo sam da pobegnem u poslednjem trenutku. Otrčao sam pravo u policiju i prijavio ga, ali ga nisu priveli. Ova tragedija je mogla da se izbegne da je protiv Nenada bila podneta krivična prijava i da mu je oružje oduzeto! - izričit je Saša Asanović.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja saslušanjem osumnjičenog Nenada, članova njegove porodice i komšija očevidaca. 


Uoči smrti pripremao slavlje

Jastreb je uoči smrti pripremao slavlje povodom rođenja unuka. 

- Jastreb je u nedelju ujutru išao da kupuje prasiće i meso jer su on i Monika planirali da okupe rođake i prijatelje povodom rođenja Ivanovog i Romaninog sina. Nenad im je uništio porodicu. Prava je sreća da su njegova ćerka i unuk preživeli. Monika je izbegla kišu metaka i sa bebom pobegla na sprat kuće. Priča se da je Nenad, navodno, šurovao sa policijom. Pojedini policajci su ga posećivali, čak i pili zajedno sa njim na njegovoj terasi - kaže jedan komšija.

 

Knjaževac, ubistvo

Alo!

Knjaževac, ubistvo, Foto: Alo!

Osumnjičeni držao ringišpile, radio na vašarima

Komšije kažu da je osumnjičeni Nenad Ronić posle smrti supruge živeo sam. 

- Žena Milunka mu je umrla pre četiri godine, ali se posle njene smrti nije ženio. Imao je ringišpile i radio je po vašarima širom Srbije. Povremeno je odlazio u Nemačku kod sina Siniše i tamo ostajao po nekoliko meseci. Ima dve ćerke i sina Sinišu. Jedna od ćerki je Monika, majka ubijenog Ivana, dok druga živi u Nemačkoj - kaže komšija.

PROČITAJTE JOŠ: