Ivan Radovanović sa Jelenom i njihovim detetom
Facebook
Ubijena Jelena Grbić

Facebook/Privatna arhiva

Ubijena Jelena Grbić, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Ivan Radovanović (35), koji je u zoru posle Đurđevdana zaklao ženu Jelenu Grbić, priznao je juče na saslušanju kod tužioca da je počinio zločin, ali se pravdao „da je bio mortus pijan kada je nasrnuo na nju i da mu je pao mrak na oči”. 

- Mortus pijan sam otišao kod Jelene, jer mi se nije javljala na telefon. Zvao sam je da razgovaramo, ali je ona odbijala poziv. Popio sam mnogo rakije i piva kod drugara na slavi i tako pijan sam krenuo kod nje - rekao je na saslušanju Ivan Radovanović, koji je 7. maja u zoru zaklao Jelenu Grbić (38), sa kojom je živeo nekoliko godina.

On je tužiocu objasnio kako je ušao u Jeleninu kuću i šta se dogodilo u njenoj spavaćoj sobi.

- Razvalio sam zaključana vata. Buka je probudila Jelenu i decu. Ni sam ne znam koliko smo se dugo svađali. Sećam se samo da sam video neko crnilo i mrak - ispričao je Ivan.

Deca su pokušala da zaštite svoju majku od nasilnika, ali u tome nisu uspela jer je Ivan počeo da je udara nogama i rukama. Prebijena gotovo do smrti, Jelena je pala na pod, a zatim je pokušala da ustane pridržavajući se za krevet. Ivan joj je tada prišao sa nožem u rukama i zaklao je naočigled trojice maloletnih sinova.

- Ne sećam se tačno tih detalja. Ne znam ni kako se sve to dogodilo. Uopšte nemam te slike u glavi. Kada sam otvorio oči, video sam da je dan i da se nalazim u nekoj šupi. Tek tada sam video krv na sebi i krvav nož - kazao je Ivan, koga su policajci uhapsili u šupi, u blizini Jelenine kuće.

Kako saznajemo, on je tu proveo celo veče nakon svirepog ubistva.

- Legao je na tavan te šupe da spava. Pored glave je stavio nož kojim je usmrtio majku svog trogodišnjeg sina. Ivan nije bio naoružan kada je otišao kod Jelene, već je nož našao na sudoperi, u njenoj kuhinji - navodi naš izvor iz istrage.

Istraga protiv njega se nastavlja saslušanjem Jelenine dece, lekara koji su joj pritekli u pomoć i komšija.

Komentari (12)

kiks

10.05.2018 07:45

Dobro se taj seca svega.

Цицка

10.05.2018 07:53

Због демократије и неспособности овај не може да се сети ?.

mara

10.05.2018 09:27

Ma stvarno,a kako si dosao do supe,nisi preleteo.

VladimirR

10.05.2018 10:43

Postoje prostorije za obnavljanje sećanja tog tipa, i imaju rešetke kako mu krupnije misli ne bi pobegle.

ZN

10.05.2018 11:03

Ma kako da ne. Nalokao se da da skupi hrabrosti da ubije i plus da ima "opravdanje". Što nije udario na sebi ravnog? Treba pokrenuti peticiju za doživotnu robiju za ovakve monstrume. A da ne bi bio na našem trošku - bukagije na noge pa na razbijanje kamena za izgradnju puteva. Ovako, zna da mu sleduje najviše četrdeset, očekuje neko pomilovanje zbog "dobrog vladanja", a možda će mu i neka bolesnica pisati pisma dok je na robiji.

Marko

10.05.2018 11:46

treba mu pomoci da se seti ..ima policija tehniku za to

dexxx

10.05.2018 12:48

jos jedno u nizu svirepo ubistvo,a on ce na robiju sa doruckom ruckom vecerom..placenom strujom vodom dazbinama... i pricace se 3 dana...i nista..saucesce porodici..

gavrilovic

10.05.2018 12:57

Streljanje.Zasto taj da zivi?

Tanja

10.05.2018 13:39

Majmun ima i olaksavajucu okolnost...nije planirao da je ubije samo da je prebije....posao je bez oruzja i orudja....Gledam je na slikama gde je sama ..srecna a na slici sa njim prestravljena i uplakana.

zgrožena

10.05.2018 16:07

Rešili da potamane žene i to ti je. Svi slični muškarci ovome kao da su najpametniji, najsposobniji, najbolji sinovi, prijatelji, radnici, najbolje zarađuju, pa su im samo žene krive zaboga! Svi su zapravo jako nesigurni, isfrustrirani, nezadovoljni, ljubomorni, tračare koji ne znaju kako se leče kompleksi i koji ne znaju kako da deluju da oni sami budu bolji nego hajmo linijom manjeg otpora pa ćemo da lemamo jer, između ostalog, neznaju kako da kanališu svoju negativnu energiju na pravi način.

NN

11.05.2018 14:35

Svaki članak o nasilju i ubistvu žena,svim devojkama je poruka -ne ulazi u brak vidiš šta može da ti se desi-..i onda govorimo o niskom natalitetu..pa nije bio budala onaj koji je rekao da stanje u društvu zavisi od odnosa prema ženama.I samo on pa on,a ta žena je nečija majka,ćerka,sestra,neko je nju odgajao,brinuo se,školovao,ulagao,i onda dođe neko ko smatra da je veliki faktor da reši njenu sudbinu.I ne treba da nam bude bolje,sve dok plaćamo danak za patnju,bol,kletve,suze ubijenih žena.

OS

11.05.2018 14:56

Ne može ona da bude kriva toliko koliko on može da bude psihopata da je ubije. Ostavio je trojedece bez majke kad im je najvise potrebna i sad verovatno očekuje da živi bolje posto je rešio sve probleme.Ljudi,kontrola emocija je odlika čoveka jer smo najviša vrsta,nismoživotinje da se vodimo samo nagonima,mislite o tome! Ako ne znate kako da se kontrolišete,učite.Kao da se žene ne nerviraju pavidim sve su muškarci u modricama,pretučeni,sa nervnim slomovima,depresivni,ne,nego su njihovenezne polo