Paraćin stanica
Alo!
Paraćin stanica

Alo!

Paraćin stanica, Foto: Alo!

Policija je privela J. A. (19), J. M. (16), M. M. (16) i Đ. Đ. (17) i L. Z. Njima su napisane prekršajne i krivične prijave koje se vode po skraćenom postupku. 

Incident se dogodio kada je patrola prolazila pored kioska brze hrane.

- Samo su počeli da dvojici policajaca viču: „Kerovi“, pokazujući im srednji prst, a zatim su počeli da psuju. Dobacivali su policajcima, psovali ih, a zatim su počeli da beže. Policajci su potom sustigli L. Z., koji je postao nasilan. Iako vezan, počeo je da šutira policajce, a zatim i unutrašnjost policijskog automobila. U tom trenutku su se vratili njegovi prijatelji i počeli da vređaju policajce, a zatim su ih napali na ulici - navodi sagovornik „Alo!“.

Požega

google maps

 

Dok je L. Z. divljao u autu, njegovi drugari su počeli da šutiraju vozilo uz povike: „Kerovi, pustite nam druga“.

- Udarali su po krovu i čupali retrovizor. Policajci su se nekako izvukli i osumnjičenog priveli u stanicu i počeli da podnose izveštaj. U tom trenutku, četvorica njegovih prijatelja su počela da viču ispred stanice i zahtevaju da policajci puste L. Z. govoreći: „Kerovi, majku vam vašu, pustite nam druga. Imate rok od tri minuta ili ćete zažaliti!“. Policajci su odmah reagovali, ali su mladi huligani pobegli, ali nakratko. Dok je jedan policajac dežurao ispred, oni su se pojavili i počeli kamenicama da gađaju stanicu i službene automobile - priča naš dobro obavešteni sagovornik.

Nezavisni sindikat policije osudio je napad i apelovao na nadležne da izgrednike najoštrije kazni za primer drugima.

- Sve češći i sve bezobzirniji napadi na policajce nisu toliko zabrinjavajući, koliko su zabrinjavajući motivi, kojih često nema, kao što je ovde slučaj, ili su u pitanju burne reakcije na obične, rutinske intervencije, kao što smo nedavno gledali u Pirotu. Nezavisni sindikat policije ovom prilikom apeluje na nadležne da navedene izgrednike najoštrije kazne za primer drugima kako se ovakvi slučajevi više ne bi događali - rekli su u NSP-u.

Prema njegovim rečima, mladi su bili uporni.

- Kamenjem su oštetili više automobila, a svaki put kada bi policajci izašli da ih uhapse, oni bi bežali. Tad je skovan plan i pozvane su i druge kolege. Dok su huligani gađali stanicu, policajci su im prišli. Umesto da se predaju, huligani su nasrnuli na njih. Pokušali su da napadom iznenade policajce, ali su uprkos otporu savladani, pa su privedeni. Osumnjičenima je urađen alko-test, koji je pokazao da su bili mnogo pijani. Slučaj je prijavljen nadležnom tužilaštvu, koje je naredilo sprovođenje istrage. Ti momci kao da nisu bili svesni šta su uradili i da su policajci mogli drugačije da reaguju. Inače, sva petorica su odranije poznata policiji - rekao je naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ: