Petar M
screenshoot
Petar M

screenshoot

Petar M, Foto: screenshoot

* Petar Mošić bio je agresivan i svoj bes je usmeravao ka nesrećnoj ženi

* Petar je suprugu ubio ogorčen što ga je nakon višegodišnjeg zlostavljanja napustila

* Desanku je kobnog dana sustigao kod autobuske stanice i nožem joj je zadao više ubodnih  rana po telu i vratu

Petar Mošić (64) iz Pančeva, koji se sumnjiči da je u petak u centru tog grada naočigled brojnih prolaznika ubio bivšu suprugu Desanku (60), čitavog života bio je agresivan i svoj bes je usmeravao ka nesrećnoj ženi.

Tačan motiv zločina se i dalje utvrđuje, a veruje se da je Petar suprugu ubio ogorčen što ga je nakon višegodišnjeg zlostavljanja napustila, kao i zbog toga što je izgubio bogatstvo koje je stekao, pa više niko nije hteo da ga gleda.

Ubistvo u Pančevu

Alo!

Ubistvo u Pančevu, Foto: Alo!

 

Prijatelji kažu i da je Petar bio veoma bolestan i sumnjaju da je Desanku, kojom je bio opsednut, hteo i u smrt da povede. Kako tvrde, pričao je da će sve biti gotovo na Petrovdan, njegov imendan, ali niko nije ni slutio da će dići ruku na bivšu suprugu.

Desanku je kobnog dana sustigao kod autobuske stanice i nožem joj je zadao više ubodnih rana po telu i vratu, od kojih je preminula u bolnici.

- Otkako ga je Desanka napustila, Petar se mesecima po Bavaništu, gde je nekad živeo, jadao da je uništen emotivno i finansijski. Govorio je da ga je stigla kletva „dabogda imao, pa nemao“, a za to je krivio Desanku, koju je godinama tukao kad god mu nešto ne bi bilo po volji - kažu prijatelji porodice koji su želeli da ostanu anonimni i dodaju da su svi znali kako je Desanka živela.

Desanka M

Alo!

Desanka M, Foto: Alo!

 

- Petar je devedesetih napravio velike pare, koje su mu udarile u glavu. Kupovao je kuće, imanja, a kada bi mu neki posao krenuo loše, za to je krivio Desu. U početku je samo bio drzak, a posle se osilio i počeo da je bije - priča za „Alo!“ Petrov prijatelj iz Bavaništa.

Desanka je, kako kaže, trpela zbog dece, ali je Petar sa godinama postajao sve gori.

- Pojavljivao se u „mečki“ kad narod nije imao za hleb, pa je plenio pažnju svih, pogotovo žena. Dok je Desa čuvala decu, on je plaćao prostitutke. Ako bi ga upitala gde je bio, dobijala je batine, a Petar je govorio da će ga trpeti dok bude para - priča prijatelj.

Čekajući da deca stasaju, Desanka je ostala uz Petra i kad je pre nekoliko godina jedva preživeo infarkt i dobio šećer. Tada je postao još nasilniji jer više nije bio sposoban da radi kao ranije, pa je i posao počeo da puca.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sve je izmaklo kontroli kada je morao da prodaje imanja jer je ponestajalo novca, za šta je takođe krivio Desu i decu. Porodici je na kraju prekipelo i napustila ga je.

- Od nekada bogatog čoveka spao je na to da žicka za cigaretu, da bude neokupan, nesređen. Govorio je: „Sve su mi uzeli.“ Pričao je da je Petrovdan njegov imendan i da će se na taj dan sve završiti. Niko nije naslućivao da će dići ruku na Desu, jer je govorio da mu nema života bez nje - objašnjavaju prijatelji.

Desanka je poslednjih meseci boravila u Sigurnoj kući, a Petar je pokušavao da dođe do nje tako što je prijavljivao da je nestala, pa je dobio i zabranu prilaska.

Desanka Mosić

Facebook

Desanka Mosić, Foto: Facebook

 

- Bio je opsednut njome. Stalno joj je gledao Fejsbuk profil, a kada se slikala sa nekim mladićem, poludeo je misleći da ga je zaboravila - rekao je Petrov prijatelj.

U petak je uspeo da je pronađe na autobuskoj stanici, gde se Desanka zaustavila da pojede pljeskavicu po povratku iz nabavke. Sedela je na klupi kada je ugledala bivšeg supruga i odmah je počela da beži.

- Petar je tada izvukao veliki kuhinjski nož, dug oko 30 centimetara, koji joj je zario u vrat i leđa. Dok su ga trojica radnika držala, vikao je: „Pustite me da je dokrajčim“ - rekao je jedan od svedoka tragedije.

Petar je uhapšen odmah nakon napada, a danas bi trebalo da bude saslušan, nakon čega će biti doneta odluka o pritvoru.

 

Nije bio kriminalac

Meštani Bavaništa kažu da se Petar bavio preprodajom automobila, ali kažu da nije bio kriminalac, već da je „hodao po ivici“.

- Znam da je bio veoma siromašan i da se brzo obogatio u vreme sankcija. Iz ničega je stvorio nešto, a onda je sve izgubio - kažu meštani.

 

Desanku nazivao vračarom

Prijatelji i komšije kažu da je Petar umislio da je pod uticajem crne magije.

- Desa je znala da prekraćuje vreme gledajući u karte. Petar je umislio da ona ima neku moć i svaki put kada bi otvorila karte, makar i pasijans, govorio bi kako ga je opčinila.