Pančevo
Alo.rs
Pančevo

Alo.rs

Pančevo, Foto: Alo.rs

 "Stalno me je tukao"

"Da nije bilo mog pokojnog svekra, on bi mene ubio, stalno me je tukao...", kaže za majka sedamnaestogodišnje devojčice koju je otac Vlajko J. iz Banatskog Novog Sela, kako se sumnja, primorao na seksualni odnos sa njim, pa sve to snimio mobilnim telefonom.

- Ona je nekoliko puta bežala iz Doma za nezbrinutu decu u kom je bila smeštena - pričaju meštani.

Majka devojčice, koja živi u istom selu, ispričala je zbog čega je ostavila Vlajka J. i zbog čega, kako kaže, poslednjih meseci nije mnogo viđala ćerku te nije znala šta se dešava pod krovom njenog bivšeg muža, devojčicinog oca.

Bežala kod roditelja

Nekoliko nedelja nakon što se porodila, ona je, kako kaže, odlučila da se vrati kod svojih roditelja, a ćerku je povela sa sobom.

- Moja ćerka je, kada je malo odrasla, želela da živi sa svojom bakom, mojom majkom, međutim često je i od nje bežala i onda je zbog neposlušnosti završila u Domu za nezbrinutu decu. Poslednji put, ove godine u januaru smo nas dve imale kontakt. Ona je tada izrazila želju da za svoj rođendan ode kod svog oca i ja sam je pustila. Dogovor je bio da dođem po nju oko 18 sati, međutim ona nije htela da krene. Izvadila je nož i stala na vrata i rekla "Ovde sam se rodila, neću odavde da idem". Ja sam je pustila i otkad se više nismo čule - tvrdi ona.

policija, potraga, šuma

Alo!

policija, potraga, šuma, Foto: Alo!

Ona dodaje da je je ćerka često bežala od kuće.

- Nikad ga nisam prijavila policiji, ali tukao je i svoju sestru, kao i majku. Kada sam pročitala ovu vest u novinama mnogo sam se potresla i dalje sam u velikom šoku, ne znam šta me snašlo. Ne znam da li je moguće da je on spreman da uradi nešto tako strašno - kroz plač dodaje majka.

Komšije Vlajka J. ispričale su da su "videli da se u toj kući svašta dešavalo".

- Prošle godine je kod njih u kući preminuo čovek, videli smo kako ga iznose. To je valjda bio neki njegov prijatelj koji je tu došao na nekoliko dana - kažu komšije.

"Tuče i vikanje" jedino je, kako kažu, što se moglo videli u porodici Vlajka J.

- Videli smo kako on u bašti vuče svoju majku, a i kako majka bije svoju ćerku. Cela porodica je baš problematična. Oni nemaju prijatelje, retko ko se viđa sa njima. Ne znamo ni čime se bave. On je navodno radio u Sjenici, međutim kruže priče da je odande dolazio sa azilantima. Ne znam što devojčica nije sa majkom, ona sada ima dobrog muža i lepo bi brinuli o njoj - pričaju meštani.

Devojčicu policija našla u Sjenici prošle godine

- Mom sadašnjem suprugu i meni je stigao poziv u toku dana da mi je ćerka nađena u Sjenici i da neko mora da dođe po nju. Nismo znali o čemu se radi, ali smo se odmah uputili tamo. Kada smo stigli tamo uputili su nas u Centar za socijalni rad gde je ona bila. Došli smo po nju, a ona je bila obučena u haljinu sa maramom oko glave. Tada smo je vratili za Beograd, a ona čak nije ni htela da dođe sa nama do Banatskog novog sela. Ne znamo šta je tamo radila i kako je uopšte tamo stigla, da li je bila sa svojim ocem, ništa od toga ne znam i ona nije htela da nam kaže - priča majka.

Podsečamo, Vlajko J. (43) iz okoline Pančeva osumnjičen je da je svoju sedamnaestogodišnju ćerku primorao na polni odnos. On je sve snimao mobilnim telefonom, fotografisao je golu, a potom snimak i fotografije slao sa više naloga svojim prijatlejima na društvenim mrežama. On je njima pokušao da podvodi ćerku, nudio im je "sat sa devojčicom za 2.000 dinara".

Vlajko J. je saslušan u Višemjavnom tužilaštvu u Pančevu posle čega mu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da će ponoviti delo, ali i uticati na ćerku koja tek treba da bude ispitana.