Policija, Uviđaj
Tanjug/Jaroslav Pap
Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su D. R. (1970) rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

Pročitajte još:

Policija je uhapsila i S. Đ. (1957) službenika Crvenog krsta u Paraćinu, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv tridesetpetogodišnje žene biti podneta krivična prijava.

Kako se sumnja, D.R. je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.

Iz vode izvučena Srpkinja!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 14.08.2019. 13:49 - 14.08.2019. 14:28 Spasioci odmah reagovali. Plaža, Grčka, Foto: Printskrin Prava drama odigrala se u letovalištu Sarti u Sitoniji kada je 67-ogodišnja žena iz Srbije počela da se davi. Spasioci su odmah reagovali, i ženi je odmah dato veštačko disanje.

S. Đ. i tridesetpetogodišnja žena su, kako se sumnja, sačinjavali neistinite izveštaje da su ove dve osobe radile u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i u Crvenom krstu u Paraćinu, iako su znali da one faktički rade u Odeljenju lokalne poreske administracije opštine Paraćin.

Sumnja se da su na taj način te dve osobe neosnovano primile naknadu za rad od 775.280 dinara, iako nisu obavljale poslove u ovim privrednim subjektima.

Osumnjičeni D. R. i S. Đ. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!