Policija, zatvor
Alo!/ Masanori Jošida

 

Policija, zatvor

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, zatvor, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje se okrivljeni tereti - “nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije".

Okrovljenom je takođe produžen pritvor, rekao je za Tanjug sudija i vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Dimitrovgradu Branislav Lukić.

Ovo je ujedno bilo i prvo sudenje za kršenje mere samoizolacije i održalo se putem skajpa - video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu.

Sudija, tužilac i branilac okrivljenog nalazili su se u sudnici Osnovnog suda u Dimtorgradu, na odgovarajućoj udaljenosti, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu.

Ovo je prvostepena presuda na koju osuđeni i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu.

S.Z. je od 20. marta u posebnoj pritvorskoj jedinici u Pirotu.

On ima advokata po službanoj dužnosti.

Suđenja putem skajpa u posebnim sudnicama preporučilo je Ministarstvo pravde, kako bi se osigurala bezbednost okrivljenih i zaposlenih u sudu, i sprečavanja širenja korona virusa.

Danas se očekuju još dva glavna pretresa pred sudom u Požarevcu.

Komentari (1)

Nislijka

27.03.2020 19:03

Nišlija ostao u šoku nakon izrečene kazne, jel? A porodice zaraženih ili preminuli nisu u šoku? Ma, za takve treba doživotna! Da se moje dete zarazio, on ne bi stigao sa se "šokira" jer bih mu ja presudila! PRIJAVLJUTE SVE KOJI KRŠE IZOLACIJU!!!