Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica
Alo/Rajko Ristić
Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica

Alo/Rajko Ristić

Ilustracija, Foto: Alo/Rajko Ristić

Kraljevčanka D. A. (37) upala je u petak iza ponoći u Opštu bolnicu u Kraljevu sa nožem i kamenom u ruci i pokušala da napadne lekare koje krivi za smrt svog oca!

D. A. je ušla u Opštu bolnicu u Kraljevu sa planom da povredi lekare i sestre na Hirurško-prijemnom odeljenju. Na sreću, brzom reakcijom obezbeđenja, žena je savladana i odvedena na psihijatriju. Prema saznanjima, nesrećna D. A. je toga dana obeležavala godišnjicu očeve smrti i to je, kako se pretpostavlja, bio okidač za nervno rastrojstvo koje je doživela.

Ona je tvrdila da su kraljevački lekari krivi za smrt njenog oca i zbog toga je došla da se sa njima obračuna. D. A. je ranije tokom dana zajedno sa svojom porodicom bila na očevom grobu, gde se jako potresla, a zatim je otišla kući.

- Teško je podnela gubitak oca i na obeležavanju godišnjice njegove smrti se mnogo rastužila. Plakala je, govorila je da su lekari krivi zato što njega više nema, nikako nije mogla da se smiri. Njen suprug je tada otišao do bolnice i molio lekare sa psihijatrije da je pregledaju i zadrže na lečenju, ali ga oni nisu poslušali - kaže izvor koji je upućen u događaj.

Nekoliko sati kasnije, D. A. je uzela nož i istrčala iz kuće. Otišla je ispred Hirurškog odeljenja, gde je pronašla kamen, i utrčala u bolnicu.

- Sve vreme je ponavljala da su lekari krivi zato što je izgubila oca i da im to ne može oprostiti. Nož je držala u ruci i tako se unezvereno šetala po hodniku kod samog ulaza na prijemno odeljenje. Obezbeđenje je brzo i profesionalno reagovalo, savladalo je ženu i oduzeli su joj i nož i kamen. Na sreću, tom prilikom niko nije povređen - kaže izvor iz Opšte bolnice.

D. A. su potom pregledali psihijatri i odredili joj terapiju.

- Ova žena se ne leči redovno i zato je došlo do rastrojstva - kaže sagovornik.

Pročitajte još: