Đurđija Alempijević
facebook.com
Đurđija Alempijević

facebook.com

Đurđija Alempijević, Foto: facebook.com

* Još uvek nije primila papire za otkaz

* Zlostavljala decu u Zvečanskoj

* Ne živi na adresi koju je prijavila

 

Pošto je u javnost isplivalo njeno skandalozno ponašanje i ophođenje prema bebama i maloj deci, na račun Alimpijevićeva stigla je još jedna stravična optužba. Naime, majka M. J. koja je, po sopstvenom priznanju snimila bahatao ponašanje ove medicinske sestre-vaspitača, ispiričala je za da je jednu bebu ošamarila. Upravo je to, kako je rekla, bio okidač da snimi njeno kasnije ponašanje i alarmila nadležne.

 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je pre osam dana da je medicinska sestra dobila upozorenje pred otkaz, a ministar za rad Zoran Đorđević rekao je tada da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju.

Međutim, upozorenje pred otkaz Đurđiji Alempijević još nije uručeno pisanim putem, jer ona ne živi na adresi koju je prijavila.

- Pomenuto Upozorenje je poslato poštom na adresu stanovanja, koje je zaposlena dostavila prilikom zapošljavanja. Zbog neprisustva na navedenoj adresi, pošta nije uručena, a Upozorenje je ponovo prosleđeno na adresu poslednju prijavljenu u ličnoj karti zaposlene. S obzirom na sve prethodno navedeno, i na to da dostavnica još nije vraćena, rok od 8 dana još nije prošao, jer tek nakon dobijanja informacije o prijemu pošte, radniku počinje da teče rok od 8 dana na izjašnjenje o Upozorenju. Ukoliko zaposleni odbije da primi poštu, ipak se smatra da je uručena i može se doneti odluka nakon 8 dana - kažu u Ministarstvu za rad.

Iz Ministarstva dodaju da ukoliko se pošta ne uruči, Upozorenje se objavljuje na oglasnoj tabli Ustanove i nakon 8 dana se donosi konačna odluka. Do danas, međutim, još nije stigla informacija o prijemu pošte, dodaju.

Saslušana, podneta i krivična prijava, ali i dalje bez otkaza

Ova medicinska sestra, tako, koja je zgrozila Srbiju svojim ponašanjem prema bebama i deci, štićenicima Centra za zaštitu dece, omladine i odojčadi u Zvečanskoj, zapravo je i dalje zaposlena u ovoj ustanovi, mada na posao ne dolazi jer je i dalje na snazi suspenzija.

Podsećanja radi, nakon snimka koji je šokirao Srbiju medicinska sestra iz Centru u Zvečanskoj privremeno je suspendovana sa posla, a nakon toga saslušana je i u policiji, nakon čega je protiv nje podneta krivična prijava.

Kako je nedavno rekao ministar Đorđević, Alempijevićeva je prethodno volontirala u Zvečanskoj, radila je tri meseca na ugovor i da joj je on produžen na još tri meseca 5. jula.

Preti joj tri godine zatvora

Kako je u Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu, u ovom predmetu do sredine avgusta biće saslušana okrivljena, na okolnosti krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i svedok događaja. Za ovo krivično delo medicinskoj sestri preti do tri godine zatvora.

Iz Ministarstva za rad podsećaju i da je Centar u Zvečanskoj podneo krivičnu prijavu kako protiv zaposlene, tako i protiv lica koje je neovlašćeno snimalo u prostorijama Centra.

PROČITAJTE JOŠ:

 

BONUS VIDEO: