Mladen Mijatović
prinstskrin
Mladen Mijatović

prinstskrin

Mladen Mijatović, Foto: prinstskrin

Novinar TV Pink Mladen Mijatović, autor i voditelj emisije "Crna hronika", ekskluzivno je u Novom jutru otkrio najnovije informacije o potrazi za Ninoslavom Jovanovićem poznatijem kao Malčanski berberin.

Prema Mladenovim rečima intenzivna potraga za Jovanovićem je u toku, a policija ima nekoliko pravaca istrage i primenjuje nekoliko različitih taktika.

- Na terenu su angažovane jake policijske snage. Policajci i u civilu i u uniformi češćljaju teritoriju u blizini Niša, tačnije na potezu od Niša do Svrljiga. To je teritorija koja se prvenstveno pretražuje, ali i nešto šire kako bi Malčanski berberin što pre bio uhapšen i kako bi bio procesuiran u skladu sa zakonima Republike Srbije – kazao je Mijatović.

Kako kaže, postoje različite informacije i dezinformacije o ovom slučaju.

- Bilo ih je praktično od trenutka kada je devojčica oteta, a to je bilo još 20. decembra i više puta sam govorio, i ovde smo pričali o tome, da treba direktno govoriti istinu. Nakon toga što je devojčica oteta pronađena su tri DNK-a dokaza na osnovu kojih je utvrđeno da je u pitanju otmica, a zatim da je devojčicu oteo Ninoslav Jovanović – rekao je Mijatović u Novom jutru TV Pink i dodao da su se u medijima pojavljivale razne dezinformacije.

Kako navodi, jedan od pomenuta tri materijalna dokaza je pronađen u automobilu kojim je devojčica oteta, zatim drugi u zemunici u blizini sela Malča, a treći u selu u blizini Knjaževca.

Govoreći o terenu na kojem se vrši pretraga Mladen je rekao da je on nepristupačan.

- Sada je već i ozbiljna zima koja otežava potragu. Najveći problem je u tome što je tamo oko 90 sela, a velika većina njih je potpuno napuštena – rekao je Mladen i opisao da svako domaćinstvo ima kuću i druge objekte u dvorištu koje je potrebno pretražiti.

Mladen ističe da je siguran da je Jovanović otmicu Monike planirao nekoliko meseci i da je izveo dobru logistiku u tom periodu, što sada otežava posao policiji.

- Verovatno je skladištio na nekim pozicijama vodu, na nekim hranu, ali ono što je izvesno je da je retko ko u svetu ko je u bekstvu uspeo da pobegne. Pre ili kasnije svakog zločinca stigne pravda – ocenio je Mijatović.

Povodom vesti da Monika i za Božić ostaje u bolnici i da ima ozbiljne psihofizičke probleme Mijatović je rekao da je logično da devojčica ima te probleme nakon svega što je proživela.

- Ona je sada u najsigurnijim rukama na odeljenju dečje hirurgije u Kliničkom centru u Nišu i koliko znam tamo je izuzetno stručno osoblje koje daje svoj maksimum kako bi se devojčica što pre oporavila – kazao je Mladen i dodao da je devojčici potrebna podrška zajednice kako bi se vratila normalnom životu.

On je podsetio da je devojčica preživela teško psihofizičku torturu. 

- Četiri do pet sati svakog dana je otmičar nju pod prinudom i pretnjom vodio pešice po nepristupačnom terenu kako bi bežao od policije i kako bi zametali tragove i menjali lokacije boravka. Potpuno je logično da se ona u ovom trenutku nalazi u bolnici – zaključio je Mijatović.

Podsetimo, danas je 16. dan potrage za Ninoslavom Jovanovićem, koji je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović na putu do škole. Monika je pronađena nakon deset dana potrage i trenutno se nalazi u KC Niš.