Ceca i Arkan
EPA
Željko Ražnatović Arkan i Svetlana Ceca Ražnatović

EPA

Željko Ražnatović Arkan i Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: EPA

Željko Ražnatović Arkan godinama je u svojoj okolini imao ljude od poverenja, od kojih su mnogi brinuli o njegovoj bezbednosti, ali kada je većina njih uklonjena po tajnom planu državnih struktura i srpskog podzemlja, oko šefa Srpske dobrovoljačke garde (SDG) ostali su najobičniji amateri i ulizice, što ga je početkom 2000. koštalo života.

Te informacije navedene su u dokumentaciji stranih bezbednosnih službi.

Tapšanje po ramenu

Pročitajte još:

Takođe, navedeno je da je Arkan godinama pre toga imao jako obezbeđenje, a posebno se ističe činjenica da devedesetih nije bilo nikako lako brinuti o njegovoj bezbednosti i raditi kao njegov telohranitelj. Otkriva se i da je postojao čovek koji je svakog dana do najsitnijih detalja planirao put kojim će se kretati i Arkan i njegova porodica.

Tri metka u potiljak

Podsetimo, Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine oko 17. časova u hotelu "Interkontinental" u Beogradu. Sa njim su ubijeni i njegovi prijatelji i kolege, bivši radnici saveznog SUP, pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić koji je bio i pripadnik Arkanove garde.

Željko Ražnatović Arkan

E Stock

Željko Ražnatović Arkan, Foto: E Stock

Dok su sedeli u holu prišao im je bivši policajac Dobrosav Gavrić, izvadio pištolj CZ-99 i ispalio tri metka Arkanu u potiljak.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Bane

25.07.2020 09:35

Ubijen je zato što je bio djubre i kriminalac. I dobrovoljni saradnik ustaške NDH.

baco

25.07.2020 13:07

krimos 20 vijeka

Oliver

25.07.2020 16:00

Убијен је у сукобу између србијанско-енглеско-америчког дела ДВ-а и српско-руског. Србијанци и католици нису могли да уклоне Милошевића са студентима и опозицијом, јер они нису имали одлучности да крену у физички обрачун са полицијом: упадну у скупштину, телевизију, полицијске станице... Тај посао једино су могли да одраде навијачи, које је контролишао Аркан. Зато су убили Аркана у јануару, да би већ у октобру са навијачима на челу срушили Милошевића и Србе.

Nataly

25.07.2020 22:28

Da je ostao ziv ne bi bilo 5.Oktobra.Napujdali su pristalice Arkana ,Vuka i Stambolica na puc. To su bili arkanovi klinci ,sredovecni vukovi i satambolicevi penzioneri komunisti .Sa njima su usli i ameri u sva ministarstva. Nebo je njihovo a kako vidim sada i FBA hapsi po stanovima u Srbiji.