Siniša Jovović
Lozničke novine
Siniša Jovović

Lozničke novine

Siniša Jovović, Foto: Lozničke novine

Vozač je, na mestu događaja, izdahnuo. Kako je saopšteno iz Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, Hitna služba ove ustanove je konstatovala da je poginuli poznati ovdašnji lekar, primarijus dr Siniša Jovović (57), neuropshijitar i veštak sudske medicine.

Dr Jovović je slovio od prvih dana, za vrsnog i poslu posvećenog pshijatra. U toj oblasti se neprestano usavršavao, primenjujući znanje u praksi, ali i pišući mnoge stručne radove u časopisima u zemlji i inostranstvu.

Jedno vreme bio je načelnik Psihijatrijskog odeljena Opšte bolnice u Loznici.Slovio je, ne samo za dobrog lekara, već i za svestranog intelektualca, pokazujući veliko interesovanje za razne oblasti počev od filozofije, istorije, književnosti i umetnosti.

Bio je jako posvećen veri pravoslavnoj i SPC. Najčešće je, osim na bogosluženja, u staroj lozničkoj crkvi, odlazio u Manastir Tronošu, kod Loznice, srednjevekovnu zadužbinu Nemanjića iz srednjeg veka.Bio je na hodočašću u mnogim svetinjama u zemlji i inostranstvu.

I najbliži srodnici, i kolege, prijatelji, mnogobrojni pacijenti šokirani su vešću o njegovoj tragičnoj smrti. Uvek je ljude dočekivao pirokim osmehom uz srdačne pozdrave, podjednako na ulici i u ordinaciji. Stekao je mnogo prijatelja u Loznici i okolini. Iza sebe je ostavio dva sina. Navodno, krenuo je za Beograd da poseti sinove, koji žive u glavnom gradu za koje je jako bio posvećen i vezan.

Pročitajte još: