Desanka Mosić
Facebook

*Slučaj ubistva koji trese Srbiju

*Zločin se desio na autobuskoj stanici u Pančevu

*Žrtva podlegla povredama u bolnici

 

Petar Mosić napao je i nasmrt izbo svoju suprugu Desanku, koja je od njega mlađa četiri godine i to nakon rasprave koju su poveli na klupi uprkos zabrani prilaska koju je imao. Koban je bio ubod u predelu srca, a kako su pričali očevici žena je sve slabije disala, a crne slutnje obistinile su se u pančevačkoj bolnici.

Pročitajte još:

Tamango i Desanka ni letimičnim pogledom na fotografije ne liče na skladan par. Ubica je već bio poznat ne samo meštanima, već i policiji. Deo svog života proveo je u zatvoru zbog različitih krivičnih dela, uglavnom je reč o pljačkama.

Bavio se trgovinom polovnih automobila, a poseduje auto-plac na kom se bavi sastavljanjem i rastavljanjem vozila. Ono što će ostati možda do kraja nerazjašnjeno jeste kako su i zašto i pored zabrane prilaska Petar i Desanka ušli u verbalnu raspravu. Ubijena je pošto je pokušala da se fizički odvoji od njega, pošto ju je sustigao i napao.

Petar M

screenshoot

Petar M, Foto: screenshoot

Kako se ranije saznalo, bračni par je već duže vreme u narušenim odnosima i u toku je njihova brakorazvodna parnica, a Petar je tokom maja čak i prijavljivao nestanak supruge u pokušaju da dođe do nje. Možda je i kobni susret na peronima autobuske stanice bio neželjen za Desanku i trenutak koji je napasnik iskoristio da joj se približi uprkos zabrani da sa njom komunicira.

Poruke koje je u martu ove godine Petar upućivao Desanki svedoče da ju je proganjao. Tamango joj je čestitao rođendan, ali i molio da mu se vrati.

- Desanka Mošić, sretan 60. rođendan želi joj muž s kojim je provela 42 godine i javi se makar deci što si i obećala, ja sam ipak čovek i cestitam ti 60. rođendan i da mi se vratiš kući, sve zaboravljam, vrati se molim te i volim te još uvek i voleću te do smrti. Molim te vrati se kući, tvoj još muž Petar Mošić. Ko god vidi ovo i poznaje decu nek joj pošalje - napisao je Tamango.

Sledećim komentarom odao se da mu žena, zapravo, ništa nije odgovorila.

- Ništa nisi odgovorila - napisao je nedeljama kasnije, odnosno nešto više od mesec dana pre ubistva. Nakon toga ju je uhodio i pratio, a potom i ubio.