Kuća u Barajevu
Alo/Dejan Briza
Kuća u Barajevu

Alo/Dejan Briza

Kuća u kojoj je otac ubio sina pa sebe, Foto: Alo/Dejan Briza

Nakon ove tragedije, ova jednospratnica sa krovom na četiri vode, stara oko tri i po decenije, pojedini meštani nazvali su kućom strave i užasa, a oronula betonska ograda i zarđala kapija sa još uvek zimskim bojama dvorišta ognjište nesrećne porodice čine još strašnijim. 

U kući se nalazi starina koji plače zbog ubistva svog unuka i samoubistva sina. Kroz suze je ispriča da je njegov naslednik najavljivao da će ubiti svoje dete i sebe, jer "više nije mogao da izdrži bol i muku".

Kuća u Barajevu

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

- Moj unuk je bio bolestan. Osim psihičke bolesti, imao je i teško oboljenje creva, koje se javlja kod jedne na milion osoba. Njegova majka je otišla iz ove kuće i nikada više nije pitala za svoje dete. Brigu o detetu preuzeo je njegov otac - rekao je ovaj vremešni čovek.

Pošto Vladan Đ. nije mogao da radi, porodica je živela od socijalne pomoći, a on je stalno govorio da ne može više i da mora nekako da prekrati muke i sebi, i sinu. Deda govori da je njegov sin pokušao mladića da smesti u neku socijalnu ustanovu, ali da nijedna nije htela da ga primi zbog težine bolesti.

Kuća u Barajevu

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

Inače, krvavi porodični zločin dogodio se na spratu porodične kuće u Barajevu.

I otac i sin su bili mrtvi kada su Hitna pomoć i policija došli na lice mesta.

Ranije nije bilo prijava bilo kakvog nasilja iz ove porodice.

Pročitajte: