Jelica
screenshoot
Švajcarska, policija

Profimedia.rs

Švajcarska, policija, Foto: Profimedia.rs

Ovaj stravičan zločin dogodio se 10. decebra 2015. godine u Lucernu u Švajcarskoj, kada se "Jelica" porodila sama u svojoj kući. Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo. Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

PROČITAJ JOŠ:

Šokantan zločin je otkriven kada je "Jelici" pozlilo usled velikog krvarenja. Čim je odvedena u bolnicu lekari su znali da se porodila, a njene kontradiktorne izjave o tome gde su deca, alarmirale su i doktore i policiju koja je ubrzo upala u njenu kuću i pronašla mrtve blizance.

Jelica

screenshoot

Jelica, Foto: screenshoot

"Jelica" se danas pred sudom branila da ne zna kako se osećala kada je to uradila. Kao i da "ne zna šta joj se motalo po glavi". Potvrdila je sve gore navedene navode o zločinu.

Psiholozi su utvrdili da je "Jelnica" imala blaži psihički poremećaj.

PREPORUČUJEMO:

Tužilac, međutim, tvrdi da je "Jelica" koja je odrasla na farmi u Srbiji "tamo naučila kako da se nosi sa neželjenim rođenjima".

- Obdukcija je utvrdila da je beba živela još 30 minuta nakon porođaja. To je nesumnjivo bilo ubistvo - rekao je on.

On, takođe, u završnoj reči, insistira na tome da "Jelica" nije naivna.

Jelica

screenshoot

Jelica, Foto: screenshoot

- Optužena ima dva lica. Ona je naivna, ali i proračunata. Lagala je nekoliko puta vlasti i prilagođavala svoje izjave - tvrdi tužilac.

Kako je rekao, smatra da je za "Jelicu" abortus u bolnici bio preskup, pa se odlučila na ovaj užasan korak.

- Ne postoje osnove za ublažavanje. Zahvtevam zatvorsku kaznu od osam godina robije - rekao je on.

Odbrana međutim, za "Jelicu" traži 20 meseci uslovno.

- Moj klijent je imala strogo obrazovanje. Muškarcima nije bio dozvoljen pristup u njenoj kući. Za njene roditelje seks pre braka je bio nezamisliv, a ona je ostala trudna pre 20. rođendana. Nije imala nameru, nije znala šta da radi - kaže branilac.

On je dodao da je "Jelica patila od paklenog bola."

- Odustvo bebinog plača su je uplašili i reagovala je mahnito - rekao je on.

Izricanje presude "Jelici" za surovo ubistvo svojih blizanaca očekuje se danas popodne.