Jelena Spasić
Privatna arhiva
Jelena Spasić

Privatna arhiva

Jelena Spasić, Foto: Privatna arhiva

- Posle zločina u sredu, oko sedam sati, osumnjičeni je sebi prerezao vene, pa je prevezen u Urgentni centar. Nije bio u životnoj opasnosti, i kada mu se stanje stabilizovalo, otpušten je i tada mu je po nalogu dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati. O samom ubistvu nije pričao - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

Mera zadražavanja osumnjičenom ističe sutra, kada će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo, a posle toga biće odlučeno da li će mu biti određen pritvor, kao i da li će možda biti upućen i na psihijatrijsko veštačenje.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

Vračar, ubistvo, policija, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Da li će izneti odbranu ili će i dalje ćutati o ubistvu supruge, u ovom momentu može samo da se nagađa. Činjenica je međutim da samo osumnjičeni može da otkrije razlog svađe, a time i motiv Jeleninog ubistva.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

 

Vrata doma porodice Spasić u Ulici Desanke Maksimović 19, u kome je, kako se sumnja Boško ubio Jelenu, danas su bila zaključana. Kao i vrata susednog stana, u kome žive Boškova sestra Katarina i majka Ljiljana, koja je u vreme ubistva bila u Sremskim Karlovcima.

Prema za sada poznatim informacijama, Boško je upravo sestru pozvao nakon što je Jeleni zabio nož u vrat, i pre nego što je sebi prerezao vene. U momentu zločina u susednoj sobi, spavali su Jelenini i Boškovi maloletni sinovi, uzrasta 13 i 11 godina, koje je tetka izvela iz stana.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

- Nismo videli nikoga od njih. Dečake su sigurno sklonili, a sa njima i tetka i baba. Možda ih je preuzela i majčina rodbina. Šta god da je bilo između njih, ma kakvi provblemi, finansijske ili druge prirode, ako nisu mogli da reše, trebalo je da se razvedu i da deca imaju oba roditelja. Ovako, jedno je mrtvo, a drugo će sutra biti u zatvoru, pa deca neće imati ni majku ni oca - bio je jedini komentar komšija.