Nesreća u Hrvatskoj
Youtube Printscreen
Nesreća u Hrvatskoj

Youtube Printscreen

Nesreća u Hrvatskoj, Foto: Youtube Printscreen

 

Četvoro državljana Srbije poginulo je u noći između srede i četvrtka u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, dok je jedna osoba povređena, saopštila je policijska uprava vukovarsko-sremska. Nesreća se dogodila oko 0.30 na autoputu A3, nedaleko od odmorališta Bošnjaci u smeru ka Zagrebu.

Pročitajte još:

Kako prenose hrvatski mediji, u "škodi oktaviji" slovenačkih registarskih tablica nalazilo se pet osoba, svi državljani Srbije. U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, te udario u zaštitnu ogradu uz autoput.

U nesreći su stradali Aleksandra Janković (43), Žikica Janković (47), kao i vozač Vladica Rašić (42) i njegov sin N. R. (14) koji su iz Kruševca. Ozleđen je suvozač Dragan Vučićević (28). On je smešten u bolnicu u Vinkovcima i, kako prenose mediji, u stabilnom stanju.

Od siline udara svi putnici su ispali iz automobila, osim suvozača koji je preživeo i to najverovatnije jer je bio vezan. Na mestu nesreće tri su osobe smrtno stradale dok su četvrtu osobu pokušali da reanimiraju u vinkovačkoj bolnici.

Prema prvim informacijama, brzinomer je ostao zakucan na 140 na sat.

- Od siline udara i zadobijenih povreda stradalo je četvoro, dok je suvozač, koji je jedini koristio sigurnosni pojas, lakše povređen - navode iz PU Vukovarsko-sremske.

Preživeli Dragan Vučićević (28) iz Beograda je na put u Sloveniju krenuo putem aplikacije "Tražim prevoz". Jedini je u automobilu bio vezan.

- Osoba koja je preživela zadobila je lakše telesne povrede i u stanju je šoka. Trebalo bi da ostane na posmatranjima još nekoliko dana nakon čega će biti otpušten kući - rekla je Sonja Marinković, portparol Opšte Županijske bolnice Vinkovci.

Škoda oktavija karavan nakon nesreće je odvezena kod automehaničara u Županju. Vozilo je jako oštećeno, aktivirana su oba vazdušna jastuka, a brzinomer je ostao blokiran na nekih 140 km/h.

Policija sumnja da je uzrok stravične saobraćajke to što je vozač automobila zaspao.