smrt, bolnica, lekar, doktori
Shutterstock, ilustracija
smrt, bolnica, lekar, doktori

Shutterstock, ilustracija

smrt, bolnica, lekar, doktori, Foto: Shutterstock, ilustracija

Slučaj sedamdesetogodišnje žene koja je u utorak zbog greške lekara preminula podsetio je javnost na nemali broj sličnih slučajeva koji su uzdrmali Srbiju i poljuljali poverenje kako u zdravstveni sistem u celini, tako i u stručnost naših lekara.

Poslednjih godina, nestručnost i greške lekara odneli su nekoliko života tokom rutinskih pregleda i operacija, među kojima su i deca.

Dušanka Banjac (72) iz Sremčice koja je preminula u utorak na privatnoj klinici "Dr Nestorov" na Voždovcu, u Beogradu, bila je paraplegičar, a neposredno pred zakazanu kolonoskopiju primila je anesteziju, ali se iz nje nije probudila. Porodice preminule Dušanke još je u šoku zbog celog slučaja, ali tvrdi da se ovo neće tako lako završiti.

Greške lekara odnele nekoliko života

- Jun 2019. Lana Mrkalj (7) preminula u Urgentnom centru Srbije, u koji je prevezena zbog obilnog krvarenja nakon operacije krajnika u Institutu "Dr Vukan Čupić".

Pročitajte još:

- Oktobar 2016. Radenko Nikodinović iz sela Kozjak preminuo od gasne gangrene nakon preloma leve podlaktice u Opštoj bolnici u Loznici

- Maj 2007. Anja Grahovac (3) preminula posle operacije katarakte na očnoj klinici Perfekta

- Septembar 2006. Jelica Radović (19) preminula od sepse nakon operacije čukljeva na privatnoj klinici Decedra

Bonus video: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista