Goran Janković
Facebook
Goran Janković

Facebook

Goran Janković, Foto: Facebook

Ove reči hladnokrvno je izgovorio Goran Janković juče na saslušanju u Novom Sadu, koji je osumnjičen da je 24. maja u ranim jutarnjim časovima upao u kuću roditelja svoje supruge Mirjane Janković u kojoj je boravila sa sinovima.

Potom je nasrnuo na njih macolom koju je poneo u rancu, prvo udarajući tasta Branislava jer je bio najkrupniji, a potom žene.

Goran Janković

facebook.com

  

Trostruki ubica je, pre nego što je napustio mesto zločina, zapretio dečacima pred kojima je počinio krvavi pir da nikako ne smeju reći da je bio u kući. Zatim je pobegao i u bekstvu - ispostaviće se kasnije na jednom brodu na Dunavu - proveo tri dana.

Detalje krvavog zločina bez trunke kajanja juče je prepričao na saslušanju.

- Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim jer me je prijavila zbog nasilja - pričao je Goran uz prisustvo branioca po službenoj dužnosti, a onda nastavio:

"Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bes sam iskalio na njoj", ispričao je navodno monstrum na saslušanju, a preneo Kurir.

Hladnokrvno, ne pokazajući tugu i kajanje, govorio je Goran o stravičnom ubistvu. Janković je rekao da ga je na ubistvo naveo bes, koji je osećao zbog toga što ga je supruga Mirjana 11. maja prijavila za nasilje u porodici. Tada je dobio zabranu prilaska.

Ipak, to ga nije sprečilo da dođe u kuću svog tasta i tašte i nasrne na njih i suprugu. Da tragedija bude još veća, to je učinio naočigled maloletnih sinova, koji su pozvali ujaka i ispričali šta je učinio njihov otac.

Goran Janković

facebook.com

 

Janković je na saslušanju, advokatu koji mu je bio dodeljen po službenoj dužnosti, rekao i da "može sam da se brani".

Vrata Jankovićeve kuće u Veterniku i dalje niko ne otvara. Komšije kažu da se poslednjih dana pre zločina ponašao čudno.

- Poznajem Gorana, družili smo se, a i moja deca su dolazila da se igraju s njegovom. Tih dana pre ubistava delovao je čudno - kazao je za jedan Jankovićev poznanik.

Podsetimo, istražitelji veruju da je Goran Janković do detalja isplanirao zločin koji je počinio. Tome u prilog govore podaci da je od kuće u rancu poneo hranu, macolu i garderobu za nekoliko dana, znajući da će neko vreme provesti u bekstvu. Dok je policija češljala Novi Sad i okolinu, on se ugnezdio na brod usidren na Brodogradilištu, na koji je ušao kroz prozor.

Svom hapšenju doprineo je tako što je noću gledao televizor, što su lađari koji tu borave odmah primetili i pozvali kaznu.

Goran Janković

Printscreen

 

Zavaravanje traga

Kada je napustio mesto zločina, Janković je čak pokušao i da zavara trag. Seo je u svoj automobil i uputio se prema Dunavu gde je pored jedne firme ostavio automobil i dalje otišao peške.

- Forenzičari u automobilu nisu pronašli pribor za hitnu pomoć što nam je dalo novi trag da ubica izgleda nema suicidne namere tako da smo pojačali potragu sve dok u nedelju oko 23 sata nismo dobili dojavu od jedne sugrađanke da je osumnjičeni viđen u blizini Bulevara cara Lazara u naselju Liman 4. Čitavu noć smo "češljali" teren i ujutru nas je pozvao vlasnik broda sa dunavca uz Ribarsko ostrvo i rekao nam da ima nekog na plovilu - priča izvor.