Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac
Tv Šabac
Saobraćajna nesreća, mladi, pogibija, Šabac

Tv Šabac

Saobraćajna nesreća, mladi, pogibij, Foto: Tv Šabac

Njeno "otvoreno pismo" ima naziv "I šta sad, roditelji?"

Pismo prenosimo u celosti:

- Kad se otima za igračku u vrtiću – dođu mama i tata i viču malo i na vaspitačicu i na drugara, tuđe, ono loše dete koje kvari njihovo i ne da mu da se igra. Jer, njihovo je zlatno! I tad sa ponosom u očima gledaju mezimca!

Kad se potuče sa drugom u školi – dođu tata i mama, zaprete kome treba, ucene, samo da im zlato bude bezbedno u školi, pa taman i da je krivo i da je započelo i da ugrožava druge. Ima i ono sva prava kao i sva deca! I dalje se cakli ponos u očima jer takvog genija svet nije video!

PROČITAJ JOŠ:

Kad počne da beži sa časova u srednjoj, da psuje profesore i siledžijski da tretira drugare – dođu mama i tata i objasne svima da je sad u osetljivim godinama, da ga niko ne razume i da nikako nije kriv što ga svi izazivaju!

Ponos su odavno zaboravili, ali mama i tata nisu umorni, ne, jedino oni ne odustaju, tako i treba da bude!

Kad jedva završi srednju, upišu ga mama i tata na privatni fakultet, jer – ko je još video da ima hleba od državnog, a i što da se muči dete kad će isto postići sa mnogo manje rada!

Katarina Ivanković

facebook.com

Katarina Ivanković, Foto: facebook.com

Neće mama i tata da priznaju da su propustili da od svog mezimca stvore čoveka, neće da vide da nema ni znanja ni volje ni za šta, ne, ne.

Još uvek ima nade!

Sada već uveliko uzima ćaletov dobar auto bez pitanja, jer već sa 15 je počeo da izlazi i da nikom ne govori gde (a, ko bi i smeo da ga pita). Ima preko 20 saobraćajnih prekršaja, ali tata ima druga u policiji i to se zataškava.

Šta će sin, mlad je, svi smo mi bili mladi i pravili gluposti! Već sada može da izdrži dosta alkohola na nogama, ma prvi je, bre, kad se pije, a već sa 15 je počeo da cirka iza škole. On je lud, on je brz i svi tako vole da budu u njegovoj blizini, jer mnogo je kul!

I tu su tragovi kočenja, neka krivina koja, gle čuda, do tad nije bila tu, tu je vrisak i bol. I tu je smrt. I bio je dobar, fin dečkić iz ulice, nikad nije pravio probleme, primeran đak i dobar drug! Laž! Jedna za drugom jer o pokojniku samo najlepše, naročito kad je mlad!

Sara Lolić, Šabac, sahrana

E-stock/Miloš Rafailović

Sahrana, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Mnogo mi je muka. Što lažete? Zar ne mislite na svu tu decu koja će opet tako pijana da sednu za volan? Sad je gotovo! On je mrtav! I sad počinje! Sad treba reći, vikati na sav glas da to tako ne može i ne treba!

Gde ste mame i tate? Ne usuđujem se da diram u vašu bol, ali što plačete sad? Kako ste dozvolili da vam kćerka od 15 bude zvezda splavova i kafana? Zašto umirete od smeha kad vam sin priča dogodovštine kako je pijan radio neku mnogo ludu stvar sa ortacima? Zašto je ne pitate gde je krenula u tako kratkoj suknji i golih sisa u utorak, a sutra se ide u školu? Zašto dopuštate da vozi vaš auto, a tek je položio i ne trepnete kad pritisne gas malo jače? Zašto sad plačete?

Deca nam se lože na osione debile, decu pevača i pevačicica koja ni sa čim drugim nisu zaslužila da budu poznata osim što su deca već navedenih! Deca bi da nam budu kao i oni! Piju dok se ne onesveste, pristaju na poniženje i kal samo da ih ne bi odbacili! Čemu ste ih to učili? Pa vi ih ispraćate u kafane sa rečima da se dobro provedu.

Srbiju će zadesiti POSEBNO OPASNA meteorološka pojava! Zaštitite TELO, GLAVU I OČI!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 10.08.2019. 21:28 - 10.08.2019. 23:33 Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, s najvišim dnevnim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

Fino društvo, primerna deca, a u društvu dilera i nekontrolisanih bogataških klinaca! Napaljenih debila! Ceo svoj identitet zasnivaju na maminim i tatinim parama! To želite svojoj deci? Tamo ih šaljete i ponosite se kako "vole život"! Lože se klinci da stoje u kafani pored onog jednog, kako beše – mama mu je prepumpana pevaljka, a tata pokojni kriminalac! Lože se da im dozvoli da sednu u njegov separe! Šta nose u glavi?

I samo se čeka slika na popularnim sajtovima, jer ako vam tamo izađe slika iz noćnog provoda – e, pa da, tad ste neko. I svi su tako slatki i blesavi, sa malo više od onih dozvoljenih promila alkohola u krvi. I onda ne znamo otkud i kako se dogodilo da bahate budale udare i usmrte momka na mostu.

I onda ne znamo kako nam pogine 16-godišnjak na motoru, za koji njegovi roditelji uopšte i ne znaju! I čudimo se kad se šestoro mladih sroka u ledenu reku, a sekund pre toga su pevali uglas i zezali se! Samo vi lajkujte slike na FB i aplaudirajte kad vam dete stiče popularnost viseći po onome što je samo dno beogradskog života – splavovi i ove moderne kafane.

I nakon svega toga muk! I laž. Jedna za drugom. Da opravdamo, da izbrišemo ako možemo. I niko nije kriv, i niko nije hteo i oprostimo svi. I gurnemo pod tepih. Evo ga ide vikend da se opet šokiramo prizorom slupanog automobila, brojem mrtvih i da opet kroz suze pričamo kako su bili primerna deca - zaključuje ona.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (20)

lili

11.08.2019 08:29

Bravo, sve je upravo tako! Čast izuzecima, ali omladina nam je zatrovana pogrešnim sistemom vrednosti, rijaliti programima, pogrešnim vaspitanjem.Alkohol je previše uzeo maha, bahatost i nekultura..

svetlana

11.08.2019 23:23

@lili - Gde je roditelj onda kada dete dodje kuci pijan ili pijana? Roditelj ima duznost i obavezu da vaspitanje i pravac zivota svog deteta odredi na najbolji nacin a ne da mu povladjuje i da mu tetose. Ima jos stvari o kojima gospodja nije pisala ali cinjenica je da deca stradaju jer nisu naucena iz kuce

Djordje

11.08.2019 08:50

Ako ste im rekli SVE ste u pravu

CRNA RUKA - APIS

11.08.2019 09:20

NEMAM REČI.STVARNO ODAVNO NISAM PROČITAO OVAKO DOBAR I ISTINIT KOMENTAR.SVE JE TAKO ,OD REČI DO REČI. NAŽALOST ONIH KOJIMA SU POGINULI NAJBLIŽI , TEBA DA SE SVI DEBELO ZAMISLIMO KUDA IDE OVA OMLADINA.JA SAM PRIMETIO DA TE DEVOJČICE OD 12 DO 18 GODINA SVE LIČE I PONAŠAJU SE ISTO.DUGA KOSA , USKE FARMERKE ,ISTE PATIKE ,MOBILNI KAO KUTIJA ZA CIPELE.I SAMO ČUJETE GDE SI SESTRO,LJUBE SE PO AUTOBUSIMA ,JEDNA DRUGOJ U KRILU ILI U KRILU DRUGARA ,A DRUGARI PRIČAJU O PODVIZIMA U PIĆU KOLKO KO MOŽE

MKM

11.08.2019 09:23

Ovo pismo je namenjeno svim roditeljima! Svaka rec je odmerena i tacna! Iskreno saucesce svim koji su izgubili bliznje a gospodji koja je napisala pismo svaka cast na hrabrosti da napise ono sto vecina nas misli a cuti!

sara

11.08.2019 10:53

@MKM - Svaka cast gospodji na ovakvim recima...Zapitaj se Srbijo gde (srljas) ides?!

Ana

11.08.2019 11:14

@MKM - Prvo.. Odakle toj gospodji pravo da uopšte ovako nešto napiše? Ima li ona iole mozga i da li ima decu? Da li ona za svoju decu (ako ih ima) može pod garanciju da tvrdi da nikad ali nikad nisu napravili neku glupost? 80% vas koji ovaj tekst čitate ste roditelji i ako kažete da je u pravu, to znači da upravo Vi vaspitavate vašu decu tako kako je dotična navela.. Ali nemojte da pričate u množini, već pričajte isključivo u svoje ime i recite "Da, ja sam takav roditelj i tako vaspitava svoju decu".

Mila

11.08.2019 09:24

Došlo je vrijeme da se kaže omlatina a ne omladina, a biće još gore za generacije koje dolaze

Cojle

11.08.2019 09:36

Pismo je najmanje upućeno roditeljima stradale dece. Upućeno je svima nama koji gajimo ili ćemo gajiti i vaspitavati decu. Upućeno je i državi koja treba da kontroliše uticaj ološa na mlade, a tu mislim i na klubove, kockarnice, dilere, neke medije sa pogubnim sadržajem, navijačke grupe, policiju koja žmuuri na jedno oko itd. Mogla bi država mnogo da pomogne kad bi htela

vu

11.08.2019 13:00

@Cojle - I opet država itd. Žena baš o tome pisala i vi ne shvatite. Ti pomenuti vaspitači, nastavnici itd su drzava. Skloni amo da su nam svi krivi osim nas samih. Roditelji snose više od 90% odgovornosti za odgoj dece. Decu treba učiti da pijani drug za volanom nije drug već potencionalni ubica.

Sale

11.08.2019 09:38

Svaka čast za tekst. Ne znam dokle će više da ćuti ovaj normalni deo Srbije.

ruzicas1

11.08.2019 09:54

Sve tacno osim jedne cinjenice..primetila sam da bas takva deca za volanom u vecini slucaja prezive,a poginu ostali u kolima i /ili oni u drugim kolima

ax

11.08.2019 12:52

@ruzicas1 - Ti ostali su isti kao oni jer sedaju sa budalama u auto.

Bisenija

11.08.2019 12:41

Slazem se ucelosti sa ovom pricom da su mame i tate glavni krivci.

Natali

11.08.2019 13:26

Svaka cast na tekstu!!!!

Olivera

11.08.2019 13:36

SVAKA CAST!SVAKA REC TACNA!

Slavica

11.08.2019 13:42

Nemam reci,sve na mestu,1 septembra procitajte ovaj tekst svim ucenicima osnovnih i srednjih skola a od sutra delite svim novopecenim roditeljima zajedno sa otpusnom listom iz porodilista.

ris

11.08.2019 14:33

Većina ima isto ili slično mišljenje, samo što se ova gospođa ohrabrila i javno ga iznela.

GOCA

11.08.2019 17:26

SVAKO KONPROCITA OVAJ TEKST,YREBA DA RAZMISLI O TOME KUDA VODE PUTEVI NASE DECE???

Kikiriki

12.08.2019 14:23

Bravo!!!! Tuzna istina!!!! Skidam kapu