TRI ŽENE ZAVRŠILE U BOLNICI U VRNJAČKOJ BANJI Otrovale se pesticidom dok su brale pečurke!

Tri žene otrovale su se pesticidima dok su brale pečurke u Novom Selu pokraj Vrnjačke Banje, saznaje „Alo!“. One su u sredu brale buđave šampinjone u firmi „Agrotest“, vlasništvu Nenada Stevanovića iz Beograda, kada si iznenada pale u nesvest jer je radnik poprskao pečurke opasnom hemikalijom!

Branje pečuraka ilustracija
Branje pečuraka ilustracija, Foto: profimedija

 - One su u hangaru brale pečurke, ali pošto su pečurke bile buđave, vlasnik je poslao jednog starijeg čoveka, koji je ručnom pumpom prskao džakove sa pokvarenim šampinjonima. Usled udisanja hemikalije, nesrećne radnice su osetile gušenje, mučninu i povraćale su, pa im se zavrtelo u glavi. Odmah su prebačene u Dom zdravlja Vrnjačka Banja, gde im je ukazana lekarska pomoć-kaže izvor “Alo!”.

U hangaru su se umalo ugušile B. K. (41) iz Novog sela, V. P. (52) iz Podunavaca i J. R. (41) iz Ruđinaca kod Vrnjačke Banje.

- Dežurni lekar je utvrdio da su radnice otrovane pesticidom i poslate su na odeljenje pneumofiziologije, gde su dobile adekvatnu terapiju. O akcidentu je obaveštena policija, koja istražuje slučaj - navodi naš sagovornik.

Kako saznajemo, radnice su angažovane u sredu sa fiksnog broja firme „Agrotest“, koja je u vlasništvu Nenada Stevanovića, da beru pečurke u hangarima. One su dobile poziv i instrukcije u vezi sa branjem pečuraka i pakovanjem u džakove.

- Poziv smo dobile sa fiksnog broja iz firme koja je vlasništvo Nenada Stevanovića da u 9 sati sačekamo vozilo, koje treba da nas odveze u gajilište šampinjona u Novom Selu da beremo šampinjone. Prilikom branja, došao je stariji muškarac, koji je džakove prskao ručnom pompom, a nama je pozlilo - ispričale su radnice policiji.

ilustracija pesticid
ilustracija pesticid, Foto: Shutterstock

 

Vlasnik nedostupan

Novinarka „Alo!“ pokušala je da stupi u kontakt s vlasnikom firme Nenadom Stevanovićem pozivajući ga na broj telefona s kojeg su angažovane radnice kako bismo čuli njegov komentar o tome šta se dogodilo, ali taj broj telefona je bio isključen. Otrovane radnice su saslušale naša pitanja, ali su odbile da komentarišu to što se dogodilo, napominjući da su nakon pružene lekarske pomoći dobro.

Prema njihovim izjavama datim u policiji, niko im nije rekao da prekinu posao, iako su šampinjoni bili buđavi.

Radnica I. T. (40), zaposlena u firmi „Agrotest“, izjavila je u policiji da je odvezla radnice u gajilište, a kasnije u Hitnu pomoć.

- Takođe je istakla da prskanje pečuraka može da obavi neko ko je zaposlen na sprovođenju mera deratizacije i dezinsekcije - dodaje naš izvor.

O slučaju je obaveštena dežurna zamenica tužioca, koja je utvrdila da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog dela! Ona je naredila da se o svemu obavesti samo nadležna inspekcija rada.
Pripadnici policije su povučeni sa čuvanja hangara, a niko ne zna sudbinu pečuraka.

- Nije saopšteno da li su uništene. Nadamo se da nisu završile na tržištu - rekao je naš izvor.

 • Korisnik: Цицка
  21/05/2018 - 08:52
  Овде има низ кривичних дела .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs