Izboden sedam puta, Slobodan Betulić Betula
facebook
Izboden sedam puta, Slobodan Betulić Betula

facebook

Izboden sedam puta, Slobodan Betulić Betula, Foto: facebook

 

Kafana Gružanski dvori u kojoj je izbodne Betula

Agencija RINA

Kafana Gružanski dvori u kojoj je izbodne Betula, Foto: Agencija RINA

Betula je poznat kao autor brojnih hitova za pevače narodne muzike, a osnivač je manifestacije „Čaša vode sa izvora“. Izboden je u svojoj kafani „Gružanski dvori“ u Bumbarevom brdu posle svađe sa Tomom Džomom. Sumnja se da je svađa izbila zbog neraščišćenih računa. Toma se bavi preprodajom automobila, a pre sukoba sedeo je sa Betulom i pio.

Spevao hit Eri Ojdaniću

Rajko Ristić

Napisao hit Eri Ojdaniću, Foto: Rajko Ristić

- Toma je otišao iz kafane, ali se brzo vratio s nožem i više puta izbo svog prijatelja u stomak. Njihovi poznanici kažu da je Toma, navodno, godinama dugovao pare Betuli i da je to uzrok sukoba - kaže naš izvor.

Betula je u teškom stanju primljen u bolnicu u Kragujevcu, a hirurzi su mu spasli život posle operacije koja je trajala više sati. Meštani Bumbarevog Brda iznenađeni su nemilim događajem.

Veri Matović napisao pesmu

Rajko Ristić

Autor je poznate pesme Vere Matović, Foto: Rajko Ristić

Da ironija bude veća, 1. maja je u kafani trebalo da bude održana manifestacija „Čaša vode sa izvora“, na koju su bili pozvani poznati pevači.

- Šokirani smo time što se desilo Betuli i nadamo se da će preživeti - rekli su nam meštani Bumbarevog Brda.

Betula je rodom iz sela Grivac kod Knića u kojem mu živi majka Ružica (87), koja ne zna da joj je sin povređen! Njegova supruga Ružica je sa ćerkom trenutno u Kragujevcu.

Ottkrio ga, Radiša Trajkoć Đani

Dejan Briza/Alo

Otkrio ga Radiša Trajkoć Đani, Foto: Dejan Briza/Alo

Autor je na stotine pesama, od kojih je najpoznatija „Imam mnogo prijatelja koji me ne vole“. Napisao je veliki broj pesama za poznate pevače: za Nedeljka Bilkića - „Majko, pusti mene da ja idem kući“, Merimu Njegomir - „Tvoje vino me opija“, Veru Matović - „Moralo je biti prvi put“, Eru Ojdanića - „Ja sam dika sa Rudnika“, Milana Babića - „Vekovima žubori Morava“.

U njegovoj kafani često gostuju Bora Drljača, Slavko Banjac i mnogi drugi pevači.

Betula je na RTS-u bio je šef čuvenim muzičarima Ljubiši Pavkoviću, Miroljubu Aranđeloviću Kemišu i Branimiru Đokiću.

Za sebe kaže da je jedini kompozitor koji nikom nikad nije naplatio ni pesmu ni muziku. Široj javnosti u Srbiji poznat je po ulozi u seriji „Srećni ljudi“.

Komentari (1)

Milos

02.05.2019 22:37

Kad neko cita tekst pomislio bi da se radi o nekim intelektualcima... Kad ono talog drustva, alkosi iz kafane. S obzirom na "hitove" koje je napisao, zelim mu da umreu najgorim mukama ;)