Zoran Marjanović
Alo!/Dejan Briza
Zoran Marjanović

Alo!/Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Veštačenje traga krvi pronađene na zadnjem sedištu auta koji su vozili Marjanovići u vreme ubistva pokazalo je da je ona navodno pripadala upravo Jeleni Marjanović.

Ovo je inače bio i poslednji od pet dokaza koji su dodatno veštačeni po nalogu suda.

Pročitajte još:

Kako se saznaje, tužilac će narednih dana doneti odluku da li će ponovo uzeti izjavu od Jane, maloletne ćerke Zorana i Jelene Marjanović. Nakon toga očekuje se podizanje optužnice.

Inače, krajem prošle nedelje u tužilaštvo je stiglo i veštačenje krvi ubijene žene.

- Veštak je utvrdio da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Reč je o kapljičastom tragu koji je dospeo na to mesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem s okrvavljenog predmeta, odnosno dela tela. Trag je bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv - stoji u veštačenju.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović , Foto: Privatna arhiva

Prema rečima veštaka, starost tragova krvi je nemoguće precizno utvrditi.

- Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim delom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svež. Prilikom utvrđivanja da li je reč o krvi ili ne, korišten je rastvor "luminolom" - stoji u zaključku.

Protiv Marjanovića Viši sud je u razmaku od samo četiri meseca, podigao dve optužnice za teško ubistvo supruge - prvu u februaru 2018, a drugu u junu.