Samoubistvo, skupština,
Masanori Jošida/Alo
Samoubistvo, skupština,

Masanori Jošida/Alo

Samoubistvo, skupština, , Foto: Masanori Jošida/Alo

Njih dvojica su imala zajednički biznis. Kako se nezvanično saznaje oni su prodavali polovne automobile i poljoprivredne mašine. Inače, ubica je mnogima dugovao velike sume novca.

Da podsetimo on je najpre ubio profesora, a zatim se sinoć upucao u glavu ispred Skupštine Srbije istim pištoljem. Čovek koji je izvršio samoubistvo je inače bio višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

Sredinom 2017. godine u zajedničkoj akciji MUP i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvršiteljkom S. D. zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja. Ona je prebacivala novac na ime fiktivnih pravnih poslova advokatima i firmama, koje su ovi potom podizali u gotovini i predavali V.Š., a on deo novca zadržavao za sebe, a veći deo predavao njoj.

Već neko vreme se krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bekstvu zbog dugova koje je imao prema nekim ljudima od kojih je pozajmljivao novac i nije vraćao.

U jednom periodu tokom 2018. godine bio je vlasnik agencije za registraciju i renta kar vozila u Staroj Pazovi te je tokom rada ove agencije prevario veliki broj lica za velike novčane iznose i nakon toga je pobegao iz Stare Pazove.